Stark – erős kézben

Kifogástalan befogástechnika

Az egyre növekvő variációs lehetőségek és a csökkenő darabszámok folyamatosan új kihívást jelentenek a munkadarab elkészítése során. Valamennyi szemlélet középpontjában a gazdaságos termékgyártás, vagy valamely termékcsalád előállítása áll. Épp ezért a munkadarab befogástechnika területén is új, racionális lépésekre van szükség. A termékgyártási költségmegtakarítás napjainkban elsősorban csak a munkadarabcsere, illetve a technológiai ciklusidők csökkentésére korlátozódik, viszont az intelligens gyorscserélő rendszerek alkalmazásával hihetetlenül megnő a gépek gyártási kapacitása.

stark_1

A Roemheld csoport tagja, az osztrák STARK által kifejlesztett nullpontos rögzítő rendszerek elősegítik a rugalmas és automatizált gyártást, számtalan megoldást nyújtanak a megfogó készülékcsere idők és költségek csökkentésére, ezzel együtt fokozzák a gép termékkibocsátó kapacitását.

A STARK évtizedek óta fejleszti és gyártja a legintelligensebb nullpontos rögzítő rendszereket. Függetlenül attól, hogy szabványtermékekről, vagy egyedi sorozatokról van szó, a vállalat kizárólag innovatív és komplex megoldásokban gondolkodik, legyen szó mechanikus, pneumatikus, vagy hidraulikus rendszerről. Kiváló minőségű acélötvözet alapanyagok szavatolják a hosszú élettartamot és a kopásállóságot.

A Stark nullpont befogórendszereivel maximumra növelhető a termelékenység, a beállítási- és ellenőrzési művelet kiiktatásával több idő jut magára a gyártásra. A nullpont befogórendszerrel a gyártóberendezéseken akár még a tanulók is el tudják végezni a felszerelési munkákat. Ezzel csökkennek a felszerszámozási költségek, és több gép egyidejű felszerelése válik lehetővé. Nagyfokú rugalmasság jellemzi, mely a megmunkálógépek maximális kihasználtságát teszi lehetővé, akár sürgős megrendelések (készülékcsere miatti) időveszteség nélküli megszakítása révén is.

Az alábbi kalkulátor segítségével kiszámolhatja mennyit is spórolhat illetve továbbá hány munkaóra szabadulna fel a STARK gyorscserélő rendszer alkalmazásával.

Kalkulátor letöltése

Sokoldalú alkalmazás

A SPEEDY Classic megoldást jelent manuális, félautomata, vagy teljesen automatizált palettacserélő készülékek esetében is. Az évek során jól bevált nullpont befogórendszer a STARK termékcsalád legátfogóbb és legsokoldalúbb nullpontos befogórendszere. Négyféle méretosztályban készül, 5,3 – 30 kN behúzó erőhatárok között. Alkalmas egyedi darabokra, illetve kis- és nagysorozatú termékgyártásra is.

A komplett rendszer, ismétlési pontossága (<0,01) és a robusztus kialakítása, illetve alacsony beépítési magasság és változatos befoglaló méretek mellett is alkalmas kis- és nagyméretű darabok elkészítésére. Közvetlen munkadarab befogással ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé, integrált forgács lefúvatás és opcionális hűtőfolyadék elvezetés, továbbá opcionális felfekvés, rögzítettség és pozíció ellenőrzés jellemzi, akár szennyeződésre érzéketlen központi-reteszelő rendszerrel ellátva.

Behúzás – pozicionálás – befogás – oldás – kiemelés: mindez egyetlen palettaelembe integrálva. A behúzó csapokat a rugóerő folyamatosan behúzott állapotban tartja, ezáltal nem keletkezik vibráció, amely a megmunkált felületi finomság minőségét befolyásolná, így a szerszámok élettartama látványosan meghosszabbodik. A speciális rögzítő csap – alakjának köszönhetően – az illesztékből történő kiemelés során nem akad fenn, nem sérül meg, és nem deformálódik. A munkadarab, vagy a készülék minden további nélkül akár ferde helyzetben is ki- és berakható. Az illesztékbe való behúzás és az onnan való kilökés pedig automatikusan megy végbe.

Írta: Csonka Szabolcs

GIMEX-Hidraulika Kft., Győr www.gimex.hu

 

Megosztás
[
    ]