SolidWorks Mechanical Conceptual: Tervezés vadonatúj megközelítésben

SolidWorks-nek az a célja, hogy minél hatékonyabb segítséget nyújtsunk a mérnököknek a nap, mint nap felmerülő a tervezési kihívásaik leküzdésében. Fejlesztőink feladata, hogy olyan eszközöket és alkalmazásokat hozzanak létre, amiket ügyfeleink 5, 10, akár 15 éve múlva is használni fognak gyorsaságuk és egyszerűségük miatt, hogy versenyképesek maradjanak. Tartozunk ezzel ügyfeleinknek. jelentette ki Bertrand Sicot, a SolidWorks vezérigazgatója. Ennek eredménye a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE Platform részeként megjelenő új CAD megoldás a SolidWorks Mechanical Conceptual.

A SolidWorks Mechanical Conceptual egy olyan új eszköz, ami lehetővé teszi, hogy ötleteit digitálisan rögzítse, gyorsan készítsen 3D-s modelleket elképzeléseihez, megossza azokat kollégáival illetve ügyfeleivel, összegyűjtse a hozzájuk kapcsolódó visszajelzéseket és könnyen kezeljen egyszerre több koncepciót a valódi tervezési folyamat megkezdése előtt.

És miért a koncepción van a hangsúly?

  • Egy amerikai felmérés alapján a projekt idő 31%-a a koncepció kidolgozásával telik el
  • 4 mérnökből 3 az elgondolás tökéletesítésével foglalkozik
  • általában projektenként egy terv 6 koncepcionális módosítást és 4 design változtatás szenved el
  • egy projekt kidolgozási fázisában akár 3-4 csapat is részt vehet a tervezők és a megrendelők részéről is

Ezek adatok is mind azt mutatják, hogy a termékfejlesztés alapja egy olyan sikeres koncepció, aminek létrehozásának a rugalmasság, a gyorsaság és hatékonyság mellett ma már elengedhetetlen feltétele a folyamatos egyeztetés, kapcsolattartás és együttműködés. A SolidWorks Mechanical Conceptual ezekre az új tervezési igényekre ad innovatív megoldást miközben teret enged a tervezők kreativitásának is.

Az új alkalmazás kialakításkor a fejlesztők négy pillért vettek alapul, melyek a mechanikai koncepció létrehozásakor kulcs fontosságúak.

Ösztönös

A SolidWorks Mechanical Conceptual folyamatosan elmenti az ötleteket, a módosításokat és megjegyzéseket a tervezés során. Így nem csak könnyen vissza tudja keresni és újrahasználni terveit, de a program emlékszik, hogyan használta az adott elemeket. Ezzel a tulajdonsággal időt takaríthat meg és nagyobb rugalmasságot kap a tervezés során. Az elemeket illetően nagy változást jelent, hogy a SolidWorks Mechanical Conceptual ötvözi a parametrikus és előzmények nélküli tervezés előnyeit egyetlen rugalmas felhasználói felületben. Ez lehetővé teszi a struktúra nélküli modellezést, a koncepciókészítés természetesebb, ösztönösebb módját, hogy valóban az ötletek legyenek a központban.

Koncepcionális

A koncepció kialakításakor a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az „ötletelés” során több terv is készül, amik eddig csak 2D-s vázlatban készültek el és a nehéz volt visszakeresni a módosítások után, hogy melyik ötlet bizonyult a legjobbnak a végén. A Mechanical Conceptual azonban magában foglalja a mozgások és struktúrák szimulációját, így a program segítségével könnyedén készíthetünk egy statikus ábrából 3D-s, mozgó modellt. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy időt takarítsunk meg a koncepciótervek utómunkálataival és mindeközben az automatikus mentések azt is biztosítsák, hogy bármikor visszakereshetjük a korábbi terveinket, így egyetlen ötletünk sem vész el.

Közösségi

A SolidWorks létfontosságúnak tartja az ismeretek és a tudás megosztását, ezért a Mechanical Conceptual kidolgozásakor is olyan közösségi eszközöket keresett, melyek elősegítik a tervezési folyamat felgyorsítását és javítanak a tervezés végeredményén. Az új alkalmazáson keresztül létrehozhatók különböző felhasználói csoportok, melyekben a tervezők, az ügyfelek és a beszállítók bárhol és bármikor megoszthatják ötleteiket, 2d-s rajzaikat vagy 3d-s modelljeiket, hozzászólhatnak és megvitathatják a koncepció részleteit.

Online

A Mechanical Conceptual lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor hozzáférjünk az adatainkhoz, miközben nem kell attól tartanunk, hogy azokat véletlenül kitöröljük, felülírjuk vagy egy technikai hiba miatt elvesznek. A program állandóan frissíti a terveket és automatikusan menti az azokkal kapcsolatos módosításokat és megjegyzéseket, amiket valós időben megoszthatunk a világ bármely pontján dolgozó kollégánkkal vagy ügyfelünkkel. A kommunikációt a chat panel és azonnali dokumentum megosztás segíti elő.

A SolidWorks Mechanical Conceptual a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE Platform részeként áttöri a hagyományosan strukturált tervezői programok korlátait az intuitív és rugalmas modellező környezetével, melyben a kommunikáció egyetlen felületen történik. A program eszközei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan és együttműködve alakítsák ki terveiket már a koncepció készítés szakaszában. A Mechanical Conceptual ötvözi a SolidWorks felhasználóbarát kialakítását és a Dassault Systèmes legkorszerűbb technológiáját, hogy tervezők bárhol és bármikor, korlátok nélkül rögzíthessék ötleteiket, megoszthassák és módosíthassák azokat, hogy a tervezési folyamat még hatékonyabb, a végeredmény pedig egy még jobb termék legyen.

Ha személyesen szeretne meggyőződni a program képességeiről keresse az EuroSolid Kft. kollégáit az alábbi elérhetőségek egyikén:

1117 Budapest, Szerémi u. 7/B.
tel/fax: +36-1 216-8661
web: www.eurosolid.hu

Megosztás
[
    ]