Megmunkálás, automatizálás, show – a bécsi Interool kiállítás képekben

Csapatunk nemrég a bécsi Intertool kiállításon járt. A 2014-es Intertool szerszámgépipari szakkiállítás mellett társkiállításként a “Schweissen” hegesztéstechnikai és a “Smart Automation Austria 2014” automatizálási szakkiállításokat is megrendezték. A felhajtás idén is nagy volt, összesen 488 kiállító és további 468 társkiállító képviseltette magát számos európai országból, de európán kívüli kiállítók is érkeztek pl. Dél-Koreából. A kiállítást 20.617 regisztrált látogató tekintette meg.

A kiállításnak számos magyar vonatkozása is volt: Egy magyar kiállító, az Abrazív Kft. saját standdal vett részt a rendezvényen. A magyar kiállítón kívül sok magyar érdeklődő is ellátogatott a rendezvényre, hogy tájékozódhasson a legújabb gépipari megoldásokról és szerszámgépekről. A Wedco, a Hermle, a Zoller, az Emag, a WESTCAM és a GGW Gruber közösen jelent meg az osztrák Prozesskette klaszterben, közös standjukon a magyar Rippel fivérek és saját akadémiájuk néhány tagja tartott rendkívül látványos artista-művészeti bemutatókat.
Számos további érdekes, bár nem magyar vonatkozású esemény szemtanúi is lehettünk: egy csocsó-világbajnok lány egyedül vert el számos próbálkozó párost a Pilz standján, elektromos versenyautókkal versenyezhettünk a Jongen Werkzeugtechnik GmbH standján, egy lánctalpas távirányítható robotot irányítottak a Raytech standján, stb.

Stábunk a kiállítás ideje alatt két céggel is interjút készített, melyeket hamarosan láthatnak és olvashatnak oldalunkon. Így kedves Olvasóink képet kaphatnak a Zoller méréstechnikai berendezéseket gyártó cégről és termékeitől Wolfgang Huemertől, a Zoller Ausztria ügyvezetőjétől, valamint a DMG/MORI Milltap 700 és DMC 650V szerszámgépeiről Csizmadi Lászlótól, a DMG/Mori Seiki Hungary Kft. területi értékesítési vezetőjétől.

A Reed Exhibitions kiállítás-összefoglalóját ITT érhetik el.

További információ:

A kiállítás hivatalos szervezője a Reed Exhibitions