Kandós Ifjúsági Napok – Oldd meg a lehetetlent!

2014_04_26-KIN_kupa_11Csapatunk régóta igyekszik támogatni a szakma tanulni vágyó generációját mind szakmai anyagokkal, mind a tanulmányi lehetőségek feltérképezésével. Így esett, hogy a közelmúltban felkeresett minket az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépészmérnöki Karának csapata, hogy szeretettel várnak minket a KIN kupára, vagyis a Kandós Ifjúsági Napokra. Csapatunk örömmel vállalta az eddig nem tapasztalt meg/kihívást, és kamerával felszerelkezve vágtunk neki a múltból derengő egyetemi életérzés felidézésének.

2014 április 26 - KIN kupa
Hogy mi is a KIN kupa? A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán 1982-ben kitalálták, hogy szervezzenek egy 24 órás non-stop vetélkedőt, ami remek alkalom a diákok összeszokására, a karok közötti megmérettetésre, és természetesen egy pár korsó sör elfogyasztására. Bár a Kandó 2000-ben a BMF részévé vált, a szép hagyományt azóta is őrzik, és a rendezvényt az első évtől kezdve minden évben töretlenül megrendezik. Az utóbbi években már külsős csapatok is jelentkezhetnek a versenyre, így az idei vetélkedőn mintegy 1.500 fő vett részt.

A rendezvény elsősorban a kreativitás, a csapatmunka és a jó hangulat megteremtésére törekszik. Számos különös feladattal találhatják szemben magukat a résztvevők, csak hogy néhányat említsünk: Keressétek meg a kóboráramot; Építsetek és kalibráljatok egy hülyeségmérőt; Tesco gazdaságos mérnök: hányan férnek be egy bevásárlókocsiba?; Helyezzetek el 8 db királynőt úgy egy sakktáblán, hogy azok ne üssék egymást; Állítsátok meg az inflációt, stb. A trükkös feladatok mellett számos szórakoztató betétprogram illetve koncertek egész sora gondoskodik a jó hangulatról.

A kupa célja természetesen minél több feladat sikeres megoldása, illetve a begyűjtött pontok alapján a pontverseny megnyerése. A győztes jutalma a többi csapattól kivívott dicsőség, valamint a következő évi kupa megszervezése. Tavaly az Energetika nyert, így az idei kupát ők bonyolították le.

Szavak helyett azonban beszéljenek a képek:

A versenyt idén az Automatika csapat nyerte, a második helyezést az Alkatrész csapat érte el, míg a dobogó harmadik fokára a minket is meghívó Gépész csapat állhatott fel.

[nggallery id=172]

További információ:

A 2014-es KIN kupáról a HIPI csapat oldalán
A KIN kupa Facebook oldala

Megosztás
[
    ]