Így készült a Robotzsaru ruhája

A mai blockbuster filmeknél egyre gyakoribb, hogy minden futurisztikus tárgyat CGI animációval, utólag helyeznek el a képkockákon, a színészeknek pedig csak egy zöld háttér és mozgáskövető markerekkel ellátott egyszínű jelmezek jutnak. Hogy ez jó-e vagy sem, az egyéni ízlés kérdése, egy viszont biztos, a legújabb Robotzsaru nem ebbe a kategóriába tartozik. Persze, ebben a filmben is vannak CGI effektek bőven, de a készítő Legacy Effects úgy döntött, hogy az olyan ikonikus elemeket, mint például a főhős robotjelmeze, a valóságban is elkészítik. Az eredmény pedig nem kevesebb mint egy 3D nyomtatott mestermű lett.

3D Robotzsaru modell

Robotzsaru modell a virtuális térben…

A robotpáncél első 3D modelljeit Martin Whist, a film látványtervezője készítette el, majd a Legacy Effecets ezeket illesztette rá a főszerepet alakító Joel Kinnaman arcára és testére. A ruhának nagyon szűknek és robosztusnak kellett lennie ahhoz, hogy azt a látványt keltse, amit a nézők elvárnak egy ilyen high-tech robottól, ugyanakkor a modell szegmentálásánál arra is ügyelni kellett, hogy a színésznek elegendő mozgástere legyen a dinamikus kaszakadőr mutatványok elvégzéséhez.

... és a valóságban

… és a valóságban

A különálló elemek kidolgozása után következett a 3D nyomtatás, melynek során több technológiát is ötvöztek. Ennek megfelelően több különböző alapanyagot is felhasználtak annak függvényében, hogy az adott elem vizuális vagy komfort célt szolgált. Az egyes elemek apró részletei és az olyan kiegészítők, mint a mágnesek vagy a LED fények, végül kézzel kerültek kidolgozásra. Érdekesség, hogy a ruha olyan jó hőszigetelő lett, hogy egy az autóversenyzők által használt vízhűtéses mellénnyel is ki kellett egészíteni a nyári forgatások idejére.

A Legacy Effects azonban nem csak a Robotzsaru jelmezt, hanem számos egyéb kelléket is készített a filmhez. Ilyenek voltak például azok az EM208 és EM207 robot szobrok, amiket bizonyos jelenetek hátterében használtak.

További információ:

A Legacy Effects hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]