Hamarosan megjelenik a TopSolid’Mold 7 CAD/CAM szoftver

A TopSolid'Mold 7 a korábbi verzió teljesen újragondolt fejlesztése, mellyel jelentős időmegtakarítás érhető el a szerszámtervezésben.

A Missler Software a Novi-ban (Michigan állam) megrendezésre kerülő AmeriMold kiállításon (június 11-12.) és a Lyonban rendezett FIP kiállításon (június 17-20.) dobja piacra a TopSolid’Mold 7 újgenerációs CAD/CAM szoftverét. A TopSolid’Mold integrált CAD/CAM megoldást kínál fröccsöntött alkatrészek, fröccsszerszámok és a teljes megmunkálási technológia kialakításához. A hatékony alkalmazhatóság érdekében az ismétlődő szerszámtervezési műveleteknek jobb automatizálhatóságot kell biztosítaniuk. Ahhoz, hogy egy CAD szoftverrel minden feladatot meg lehessen oldani, ideális esetben teljes mértékben integrálni kell egy CAD/CAM megoldással, ami paraméteres és asszociatív módon képes kezelni bármilyen geometriát, mechanikai konstrukciót és forgácsolási művelet. A TopSolid’Mold pontosan ezen jellemzőinek köszönhetően vált etalonná a szerszámtervezés területén.

topsolid_mold_7_6-4
A TopSolid’Mold legújabb, teljesen újragondolt verziója minden szerszámgyártó igényeit képes kielégíteni. A TopSolid’Mold 7 legfontosabb újdonságai a következők:

Könnyen használható, intuitív felhasználói felület: A TopSolid’Mold 7 jelentősen továbbfejlesztett ergonómiájú, modernebb és korszerűbb grafikus felhasználói felületet kínál, amely jobban megfelel a mai CAD/CAM szoftverekkel szemben támasztott elvárásoknak. Ez az új fejlesztés már Windows 7 platformon alapul, és olyan innovatív megoldásokat nyújt a TopSolid felhasználóknak, mint a továbbfejlesztett grafikus mag, és új az érintőképernyős bővítmények.

Hatékony Split modul: Formabetétek kezelésére képes az osztástól kezdődően egészen az egyedi betétek formafelületeinek kezeléséig. A TopSolid’Mold szoftverbe integrált TopSolid’Split modul pedig automatikusan kezeli az osztóvonalak felismerését, valamint az osztósíkok, mag- és üreg blokkok létrehozását.

Intelligens tudásalapú szabványelemek: A gyártott termékek átlagosan 70%-a szabványos elemekből áll. Ezért is nő folyamatosan az igény arra, hogy a szoftverekben egyre több szabványos és intelligens alkatrészt lehessen elérni. A TopSolid’Mold 7 ennek megfelelően számos, teljes mértékben testre szabható szabványos elemet kínál, például szerszám alaplapokat, kidobócsapokat, vezetőelemeket, stb.

Teljes kontroll a szerszámadatok felett: A TopSolid’Mold a lehető legjobb, teljesen integrált és átlátható PDM megoldást kínálja. A felhasználó az összes adatot kezelheti és elérheti a termék tervezésétől a szerszámpálya meghatározásáig (a beépített és könnyen átlátható PDM megoldásnak köszönhetően). Ennek eredménye, hogy a tervek és a gyártási folyamatok minden módosítása azonnal rögzítésre kerül, így minden változtatás egyértelműen nyomon követhető.

Optimalizált teljesítményjellemzők alapvető változtatásokhoz: A TopSolid’Mold 7 gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé a felhasználó számára az olyan funkcióknak köszönhetően, mint a részleges betöltés, módosított műveletek és gyors 2D-nézetek.

Reológiai vizsgálat: A TopSolid’Mold szoftverbe épített TopSolid’PlasticFlow reológiai vizsgálatot végez a műanyag alkatrészeken és az eredményeket közvetlenül a TopSolid felületén jeleníti meg. Ez a TopSolid’Mold felhasználói számára egy optimalizált eszközt nyújt a műanyag alkatrészek tervezése során, amely első lépésként használható a fröccsöntött alkatrészek és szerszámaik kivitelezhetőségi-, minőségi- és költségkalkulációi során. A TopSolid’Mold szoftverbe történt integrálásnak köszönhetően, a szimuláció automatikusan frissül, ha az alkatrészen bármilyen módosítást hajtanak végre.

A TopSolid’Mold 7 a francia, angol, német, olasz és a portugál brazil dialektusa mellett már elérhető magyarul is.

A Hasco, Meusburger, DME katalógusok mellett elkezdődött a magyarországi Büttner cég szabványelemeinek feltöltése is, ami az év vége felé már elérhető lesz a hazai felhasználók számára.

Forrás CAD-CAM Solutions

További információ

CAD-CAM Solutions honlapján.