A KUKA megalkotta a jövő gyárát

Ahhoz, hogy egy gyártósorról 77 másodpercenként legördüljön egy kész autó karosszéria, több száz robot, tökéletesen összehangolt munkájára van szükség. A KUKA az új Jeep Wrangler gyártósorának megalkotásakor, hogy tartani tudja a lépést a korábban elképzelhetetlen követelményekkel, a manapság egyre népszerűbb Internet of Things, vagyis a “tárgyak internete” filozófiájából indult ki. Munkájuk eredménye egy olyan hatékony gyár lett, ami újradefiniálja a termelékenységet.

A KUKA egy olyan intelligens rendszert épített a Microsoft technológiáira alapozva, melyben minden egyes alkotóelem folyamatosan kapcsolatban áll az összes többivel egy hálózaton keresztül. Az üzemben összesen több száz robot és több mint 60.000 eszköz csatlakozik a privát felhőhöz és a háttér rendszerekhez.

https://www.youtube.com/watch?v=kpeNSamWgTU

A gyártósorról érkező adatok folyamatos rögzítésével a rendszer nyomon követi az egyes összetevők állapotát és elhasználódását, ezzel biztosítva, hogy az ikonikus Jeep Wrangler gyártása sose akadjon meg. Az új rendszer átállás nélkül, 8 különböző Jeep karosszéria összeszerelésére képes egyetlen gyártósoron, minden esetben tökéletesen megfelelve a minőségbiztosítási előírásoknak.

Amikor egy komplett gyár képessé válik arra, hogy tökéletes összhangban, egy precíziós berendezésként működjön, akkor korábban elképzelhetetlen teljesítményt lehet elérni. És ez nem vízió, a KUKA tényleg megcsinálta.

Forrás KUKA

Megosztás
[
    ]