Ünnepélyes alapkőletétel a vas megyei Csöngén

gyar_kiemeltAz 1989-ben csővezeték- és acélszerkezet-gyártó szakvállalatként induló Binder Industrieanlagenbau GmbH magyarországi gyáregységének alapkövét a cégvezetés és a kormányzat képviselőinek részvételével helyezték el Csöngén.

2014. március 19-én Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkozáspolitikáért felelős államtitkára, Ágh Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és Hermann Binder osztrák tulajdonos ünnepélyes keretek közt helyezték el a Binder Kft. újabb 2250 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának alapkövét.

A 382 millió forint összegű fejlesztéshez 149 millió forint pályázati támogatáshoz jutottak az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet közreműködésével.

Hermann Binder, aki 18 éve működteti ipari acélszerkezeteket gyártó vállalkozását a csöngei ipari parkban, vendégeit köszöntve elmondta: büszke az eddig elért eredményekre és arra a jól képzett magyar munkaerőre, akik közül sokan több mint egy évtizede kitartottak cége mellett és valamennyien fontos részesei a vállalkozás fejlődésének.

alapkoletetel_1_1Az osztrák cégtulajdonos azt ígérte, hogy a vállalkozásból származó hasznot ezek után is fejlesztésekre fordítja majd. A nyilvános cégadatok szerint a Binder Kft. 2012-ben 1 milliárd 733 millió forintos árbevételt és 223 millió forintos adózás utáni nyereséget ért el. A megelőző évhez képest az árbevétel 190 millió forinttal növekedett, a nyereség viszont kismértékben, mindössze 3 millió forinttal csökkent.

A cég száz embernek munkát adó csöngei üzemében ma már 17 ezer négyzetméteren folyik a gyártás, olyan acél- és lemezszerkezeteket állítanak elő, amelyeket számos területen használnak, egyebek között erőművekbe is beépítenek. A múlt évben 4 ezer tonna acélt munkáltak meg és 60 ezer négyzetméternyi úgynevezett vékonylemezt gyártottak, amit elsősorban a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban használnak. A Binder Kft. termékeit Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Svájcban, Hollandiában és Brazíliában is értékesítik.

Megosztás
[
    ]