Új Siemens PLM Software gyártástervezési termékcsalád az Enterprise Group kínálatában

Az Enterprise Group, hazánk egyik vezető rendszerintegrátora kapta meg a Siemens PLM Software-től a Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád forgalmazási jogait, így március 1-jétől egy innovatív, a termelékenységi hatékonyságot növelő, a gyártási költségeket pedig csökkentő megoldást nyújthatnak ügyfeleiknek.

A 100%-ban magyar tulajdonú vállalat elsősorban a PlantSimulation nevet viselő alkalmazással kezdi az értékesítést – mellyel lehetségessé válik a gyártórendszerek és termelési folyamatok szimulációja és optimalizálása –, de a későbbiekben a termékcsalád további megoldásaival is bővíti portfólióját.

Tecnomatix Plant Simulation

Tecnomatix Plant Simulation

A PlantSimulation gyártástervezési szoftver innovatív technológiájával segíti a felhasználókat abban, hogy időben észlelhessék és kiszűrhessék azokat a problémákat, amelyek költség- vagy időigényes korrigálást igényeltek volna, ha az üzembe helyezést követően derülnek ki. A megoldás alkalmazásával létrehozhatóak a logisztikai rendszerek (pl. gyártósorok, gyártócellák) digitális modelljei, amelyek elősegítik a rendszerek karakterisztikájának megismerését, értelmezését, illetve a teljesítmény optimalizálását. A digitális modellek segítségével különböző kísérletek hajthatók végre, illetve „mi lenne, ha?” típusú elemzéseket készíthetnek a felhasználók anélkül, hogy az bármilyen zavart okozna a meglévő termelőrendszer működésében, vagy – amennyiben már a tervezési folyamat során alkalmazásra kerül a szoftver – még az üzembe helyezés előtt elemezhető a rendszer várható viselkedése.

Az új termékek értékesítésében, a műszaki támogatásban, valamint a termékhez kapcsolódó szolgáltatások terén az Enterprise Group a Magyar Tudományos Akadémia SZTAKI intézetében működő Fraunhofer Termelésmenedzsment és- informatika Projektközponttal működik együtt. A központ K+F és konzultációs szolgáltatásokat nyújt vállalatirányítási (ERP), termelés-tervezési- és ütemezési (PPC, APS), termelésirányítási- és felügyeleti (MES), illetve a Digitális Gyár témakörébe kapcsolódó modellezési és szimulációs rendszerek kiválasztásában és fejlesztésében.

Forrás Enterprise Group

További információ:

Az Enterprise Group honlapján.