Új formában az “Intertool 2014” és a “Smart Automation Austria 2014” a bécsi Messe Wien területén

Intertool_logoA Reed Exhibition Messe idén májusban rendezi meg az osztrák ipar számára talán legfontosabb szakmai kiállítását az „Intertool”-t, az ehhez szorosan kapcsolódó “Schweissen/ JoinEX” nemzetközi hegesztéstechnikai szakkiállítást (május 6-8.) és az ipari automatizálási technológiát bemutató “Smart Automation Austria”-t.

A fenti szakmai kiállítások körüli változásokat a piac pozitívan fogadta – ugyanis kiváltak a VIENNA-TEC – ként ismert márkacsaládból, – így mostantól új időpontban  önálló szakkiállításként, egymást támogatva jelennek meg  a kiállítói piacon.  A kiállítók listája folyamatosan bővül, jelenleg 14 országból 270 kiállító regisztrált.

Az Intertool kiállításon egyetlen magyar cégként a kecskeméti ABRAZÍV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. lesz jelen. A cég környezetbarát szemcseszóró gépeket állít ki, amely főbb piaci területei: acél és alumínium öntödék, acélszerkezet gyártó cégek, gépgyárak, vasúti járműgyártó és -javító cégek. Az Abrazív Kft. tevékenységének egyik fő területe a szemcseszóró gépek tervezése, gyártása, szervizelése, pótalkatrész-ellátása, felújítása, korszerűsítése és a szóróanyag forgalmazás.

Sokszínű háttérprogram

A kiállítás menedzsere Marcus Reingrabner fontosnak tartja, hogy a piacon egyedülálló szakkiállítást érdekes és magas színvonalú háttérprogramok kísérjék. „Nem csak az fontos a számunkra, hogy minél többen eljöjjenek a kiállításra, hanem az is, hogy sok érdekes információval és az  iparághoz kacsolódó újdonságokkal, aktualitásokkal térjenek haza a látogatók” – mondja.

A workshopon kívül, a mindenki számára elérhető előadásokon nemzetközi szakértők beszélnek majd a globális gazdasági trendekről és a jövő technológiájáról,  világhírű sportolók pedig a motivációról és a sikerről. A vásár első napján a Reed Exhibitions  különleges kulináris fogásokkal és egy híres show műsorral tarkított exkluzív fogadáson látja vendégül a kiállítókat és látogatókat, helyet adva ezzel a társasági kapcsolatépítésnek is.

Az első napot záró „kiállítók éjszakájáról“ (2014. május 6., kedd) sok mindent nem árulhatunk el, de azt igen, hogy különböző értékes és innovatív megoldásokkal készülünk – mondta  Matthias Limbeck, a várásnak otthont adó Reed Exhibitions Messe Wien vezérigazgatója.

Ipar 4.0 / Industry 4.0 – Egy pillantás a jövőbe

Smart_automation_austriaA kiállítások  vezérfonala az “Industry 4.0” szakmai előadásorozat  aktualitása, amelyet a svájci St Gallen Egyetemről érkezett  Dr. Kai Millarg vendégelőadó indít.  A téma nem csak számos kulcsfontosságú szakmai kérdést taglal, hanem a folyamatosan változó technológiák és az automatizálási lehetőségek mellett megvilágítja azt a tényt,  hogy az egész ágazat egy negyedik ipari forradalom küszöbén áll.

Nem újkeletű, hogy  a PC vezérlés minden lehetőségét kihasználó intelligens gyárakban az IT és az internet maximálisan intergrálva van a gyártási folyamatokban. A gépek és a termelés folyamatosan információt cserélnek, így kölcsönösen ellenőrzik egymás folyamatait. Mindez, a nagyfokú hatékonyságot növelve az emberi munkaerő egyre összetettebb és komplexebb munkáját segíti elő. Az ilyen intelligens hálózattal ellátott gyárak ma már nem csak futurisztikus elképzelések, hanem igenis valósak.

Remélhetőleg sikerül megnyerni dr. Pero Mićić nemzetközileg is elismert jövőkutatót, hogy előadjon „Technológia és gazdasági trendek” témában.

Bécsi Gyártástechnológiai Konferencia (május 7-8.)

Az “Intertool” keretein belül immár másodszorra kerül megrendezésre a Bécsi Gyártástechnológiai Konferencia, amelynek szakmai színvonalát a rendezvény fővédnöke Dr. Friedrich Bleicher, a Bécsi Műszaki Egyetem Termelésmérnöki és Lézertechnológiai tanszékének professzora garantálja. Az idei téma: Ipar 4.0 / Industry 4.0, amely az elmúlt évtizedek kutatásait, tesztelésit és ezek eredményeinek alkalmazását összesítik.

Az ipari gépesítés, a hatalmas léptekkel fejlődő elektronika és automatizálás, a termelés és az IT technológia összekapcsolódása egyértelműen a számítógép alapú vezérlés hatalmát jelentik, amely a virtuális és fizikai rendszerek fúziójához vezethet. Bővebb információt a témával kapcsolatban a www.produktionstechnik.at címen talál. A konferencián kívül a Bécsi Műszaki Egyetem egy különleges kiállítást szervez ebben a témában, amely a Messe Wien B pavilonjában lesz látható.

“OSZTRÁK 3D NYOMTATÁSI FÓRUM és 3D kiállítás” a Kongresszusi Központban (május 6.)

A Messe Wien Kongresszusi Központ ad helyet az első “Osztrák 3D nyomtatás Fórum”-nak. A konferencia témája a 3D nyomtatás és a közvetlen, – szerszám és hulladék anyag nélküli – gyártás. A “Trend One” név égisze alatt Hamburgból érkezett híres németországi vendégelőadók (trend kutatók) tartanak workshopot tervezéssel és 3D nyomtatással foglalkozó szakemberekkel együtt, amely méltó nyitóeseménye lesz ennek a jövőbe mutató konferenciának. Vezető szakértők, – mint Dr. Homa az ausztriai Lithoz vállalattól és professzor Stampfl, a Bécsi Műszaki Egyetemről – beszélnek a technológia jelenlegi helyzetéről és a közeljövő kutatási lehetőségeiről.

Az osztrák és a nemzetközi piaci szereplők különböző gyártási technológiákat mutatnak be, ezzel bepillantást nyerhetnek a látogatók, hogy milyen új üzleti lehetőségeket eredményezhet a 3D nyomtatás a jövőben. Az izgalmas kérdés, hogy a 3D nyomtatás jelenthet-e az osztrák gyáripar, valamint a ” Made in Austria” márkanév számára forradalmat. Az “Osztrák 3D nyomtatási fórumon” kívül, – ahova külön regisztráció szükséges – minden “Intertool” és “Smart Automation Austria” látogató számára megtekinthető a 3D nyomtatók különleges kiállítása. Ez a Messe Wien Kongresszusi Központ bejárati részénél, közvetlenül a Stolz 1 és Stolz 2 csarnokok előtt látható.

Reed_exhibitions_messe_wien_1Rendezvények, dátumok és nyitva tartás

„Intertool” 2014. május 6 – 9. között (kedd – péntek)   B” és „C” csarnok

“Smart Automation Austria” 2014. május 6 – 8. között (kedd-csütörtökig) „A” csarnok

A kiállítások reggel 9 órától este 6 óráig tartanak nyitva.

 forrás www.chapter4.bg

További információ:

Az Intertool és a Wien Smart-automation honlapján.