Telephelyfejlesztés a Márkó-Tech Kft.-nél

A Márkó-Tech Kft. az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet szakértelmének és az Európai Unió fejlesztési forrásainak felhasználásával fejlesztette márkói telephelyén működő gyártócsarnokát. A vállalkozás az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program keretén belül 81.829.924,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt összköltsége 163.659.848,- Ft.

marko_3

Az 1997-ben alapított Márkó-Tech Kft. célkitűzése, hogy a mindenkori vevői elvárásokat a legmagasabb szinten elégítse ki. Az erős verseny által diktált ütemre a vállalkozás termelékenységének növelésével válaszolt, amely eredményeként 2014. március 31-én ünnepélyes keretek közt átadásra került új gyártócsarnoka.

marko_2A „Telephelyfejlesztés a Márkó-Tech Kft.-nél” tárgyú projekt támogatása az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában valósult meg. A tervezett fejlesztés jelentősen segíti a vállalkozás azon célkitűzését, hogy a megnövekedett, nagyobb tömegű és geometriájú berendezésekre vonatkozó vevői igényeket ki tudja elégíteni. A fejlesztés keretében kivitelezésre került egy 992,77 m2-es hasznos alapterületű, részben daruzott gyártócsarnok, szerelő üzemrész, valamint emeleti irodák szociális helységekkel.

A csarnok belmagassága 8,31 m, vázszerkezete előre gyártott vasbeton, szendvics paneles burkolattal. A tetőn elhelyezésre kerül egy 30 KW-os napelemes megújuló energia rendszer. A fűtés részben gázkazános, radiátoros és feketén sugárzós kialakítású. Az elektromos hálózat kialakítása a technológiai igények figyelembevételével került megtervezésre és kivitelezésre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA fejlesztés segítségével a társaság nagyobb tömegű, (6-8 to / berendezés) és méretű, (12×3,5×3,5 m) egyedi és kis sorozatú gépek, berendezések elkészítésére is alkalmassá válik. A telephelyfejlesztéssel további gyártó gépek elhelyezésének feltételei is megteremtődnek, így a vevői igényeket még gyorsabban tudják megvalósítani. A támogatás elnyerésével a Márkó-Tech Kft. vállalta a foglalkoztattak létszámának 4 fővel történő növelését.

Kiemelkedő szakmaiság, folyamatos fejlesztés, az innováció szem előtt tartása és etikus, korrekt piaci magatartás: többek között ezeknek köszönheti sikereit a Márkó-Tech Kft.”, emelte ki az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője, Tóth Ádám Ferenc.

A vállalkozás – a telephelyfejlesztést támogató pályázat elnyerése és a megítélt támogatás(i összeg) sikeres lehívása mellett – a közelmúltban nyert (64 %-os támogatási arány mellett) közel 25 millió forintot az „Innovatív komplex technológiai fejlesztés a “Márko-Tech” Kft.-nél” című projektjéhez kapcsolódóan, ami az innovációs eredmények hasznosítását (volt) hivatott támogatni.

Forrás European Conformity Check

További információ:

A Márkó-Tech Kft. hivatalos weblapja

Megosztás
[
    ]