Seco Combimaster szerszámtartók már rezgéscsillapító technológiával

A Steadyline Combimaster megjelenésével a Seco a közepes méretű marószerszámok befogására alkalmas, sikeres Combimaster szerszámtartó családot csúcstechnológiájú rezgéscsillapító technológiával szerelte fel. Ezáltal a Combimaster sorozat szerszámai szélesebb körben alkalmazhatóak, különösen nagy túlnyúlás vagy instabil beállítás esetén.

Steadyline Combimaster EPB K820

Steadyline Combimaster EPB K820

A Combimaster sorozat sikere elsősorban a gyártók felé mutatott rugalmasságának köszönhető. A rendszer egyszerűbbé teszi a szerszámcserét, alkalmazható ujjmaró, sarokmaró, síkmaró, másoló maró, axiális maró és tárcsamaró szerszámok esetében is.

A Steadyline sorozatba épített dinamikus csillapítás automatikusan megszünteti a szerszám munka közbeni rezgését. Ez különösképpen hosszú túlnyúlás esetén jelentős, ebben az esetben a rendszer nagyban megnöveli a szerszám élettartamát és a folyamat biztonságát. A rezgések megszüntetése agresszívebb megmunkálást is lehetővé tesz, amivel akár felére is csökkenthető a megmunkáláshoz szükséges időtartam.

Steadyline Combimaster EPB K821

Steadyline Combimaster EPB K821

A Steadyline Combimaster szerszámtartók számos hosszúságban és átmérőben elérhetőek. Az EPB K820-as típus a tartó merevsége és a munkadarab hozzáférhetősége közötti egyensúly érdekében kúpos kialakítással rendelkezik, az EPB K821-es típus pedig hengeres testű a nehezebben hozzáférhető alaksajátosságok megmunkálhatóságának biztosításához.

Forrás www.secotools.com

További információ

A Seco Tools hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]