Megérkeztek a WorkNC új szerszámpálya fejlesztései

WorkNC_MACH_1A Vero Software-hez tartozó WorkNC CAM szoftverében számos jelentős fejlesztést hajtottak végre, melyet a birmingham-i MACH 2014 kiállításon mutattak be a cég képviselői.

A WorkNC V23 verziójában fejlesztették a simító pályák, melyet az előző verzióban teljesen átdolgoztak. Nicolas Lepetit, CAD/CAM fejlesztési vezető elmondta: “Fejlesztéseinkkel a pontosság és a szerszámpálya trajektóriák minél simább folytatólagosságára koncentráltunk a kész termék simítási minőségének javítása érdekében.”

A birmingham-i NEC kiállítótérben a Vero Software standjára látogatók megismerhették, hogy a szoftver hogyan tudja még hatékonyabban elvégezni a sarkok szerszámpályáinak generálását, jobb függőleges előtolással Z-mélységi simítás mellett, valamint milyen hatékonyan kezeli a kúpos marókat.

A V23 továbbá optimalizálja a forgácsolási környezetet az új szerszámpálya átmenet funkcióval. Ezzel a funkcióval a projekten belül bármely szerszámpálya között átmenet képezhető a WorkNC-vel, így a gépkezelő teljes körű irányítást kap az NC gépen. Az összeállítási szerszámpálya funkcióval megjeleníthető és vezérelhető minden 3+2, illetve 5-tengelyes elmozdulás. A felügyeletet tovább javítja az új ütközésfigyelő modul. A Machine Context funkcióval kedvencek menthetők el, így a beállítások még gyorsabban elvégezhetők.

WorkNC_MACH_2

A Pre-CAM fájl feldolgozás még gyorsabb lett, ugyanakkor kevesebb memóriát igényel. “A nagyméretű munkadarab fájlok ötször gyorsabban aktiválhatók a programozáshoz, azonos munkaméret mellett, így sokkal kezelhetőbbek lettek. Ezzel javítható a szerszámpálya pontossága és konzisztenciája, a felület határok könnyebben kezelhetők, valamint nagyobb rugalmassággal adhatók hozzá további felületek a modell reaktiválása nélkül.”

A WorkNC CAD moduljának fejlesztései eredményeként a modell módosításait már az előkészületi fázisban el lehet végezni az STL modellen. Az STL fájlokat már közvetlenül lehet stock modellként használni, nem szükséges a CAD modell hozzárendelést elvégezni. Ezzel a megoldással jelentősen gyorsabban lehet aktiválni a stock modellt, jobb minőségű szerszámpályák generálása mellett.”

A további modell előkészítő CAD funkciók már tartalmaznak előnézeti opciót is, mellyel jelentősen gyorsabban optimalizálhatók az eredmények, a végső jóváhagyás előtt.

  • Felület bővítések: – normál, oldalferdeség vagy felület-merőleges
  • Letörés, lekerekítés automatikus modell vágással
  • Profil görbe adott vetítési irányból vett felületalak alapján
  • Több felület eltolása automatikus metszet opcióval a lehetséges legjobb eredmény elérése érdekében

Forráshttp://www.worknc.com/

További információ

A CAD-CAM Solutions honlapján.

Megosztás
[
    ]