Itt az idő! Lépjen a digitális prototípus-készítés világába!

Airmotive2

Az Autodesk Inventor szoftverre épülő digitális prototípus-készítéssel még a megépítés előtt létrehozhatja és felfedezheti a termékeket. Az Inventor segítségével az AutoCAD felhasználói 2D AutoCAD rajzokat és 3D adatokat integrálhatnak egyetlen digitális modellbe, így könnyedén kihasználhatják a digitális prototípus-készítés előnyeit. A digitális modell virtuális ábrázolást készít a végleges termékről, ezáltal a mérnökök kevésbé szorulnak rá a költséges fizikai prototípusok használatára. Jobban megtervezhetik, átláthatják és szimulálhatják a végleges terméket, így csökkenthetik a piacra kerülési időt, és növelhetik a versenyelőnyt.

Az Inventor szoftver jól ismert tervezési környezetének, az AutoCAD-kompatibilis billentyűparancsoknak, valamint a tapasztalt AutoCAD-felhasználók által azonnal használható felhasználói profiloknak köszönhetően az AutoCAD-felhasználók hamar elsajátíthatják a digitális prototípus-készítés munkafolyamatait. Emellett a DWG™-fájlok teljes körű támogatása révén az Inventor felhasználói a meglévő 2D rajzaikból pontos 3D modelleket készíthetnek. Az Inventor szoftver közvetlenül, fordítóprogramok használata nélkül olvassa és írja a DWG-fájlokat. Ennek köszönhetően biztonságosan, hatékonyan és pontosan oszthatja meg kulcsfontosságú tervadatait a partnerekkel és az AutoCAD szoftverrel dolgozó beszállítókkal.

A kép az ADEPT Airmotive (Pty) Ltd. tulajdona.

A kép az ADEPT Airmotive (Pty) Ltd. tulajdona.

A 3D környezetben még jobb termékeket tervezhet. Az Inventor szoftver számos eszközzel teszi egyszerűbbé az AutoCAD szoftver felhasználói számára a 3D tervezésre való áttérést és az azonnali hatékony munkát. Az összeállítás-tervezés és az alkatrész-modellezés forradalmi újításai lényegesen könnyebben használható és elsajátítható tervezőeszközöket eredményeztek. Az intuitív, AutoCAD-stílusú vázlatkészítés és a közvetlenül módosítható modellek zavartalan munkafolyamatot biztosítanak a koncepciók tanulmányozásához és kiértékeléséhez. A műanyag alkatrészek és a lemezalkatrészek tervezését speciális szolgáltatások teszik még gyorsabbá. Emellett az összeállítások létrehozását is könnyen használható eszközök segítik, hogy minden alkatrész és összetevő tökéletesen illeszkedjen.

Amit egy helyen megváltoztat, az mindenhol megváltozik. Az Inventor szoftver a rajznézeteket az eredeti részegységekhez társítja, így az alkatrész vagy összeállítás bármilyen változása automatikusan megjelenik az összes társított rajzlapon. Növelheti a rajzkészítési termelékenységet, mivel a program automatikusan létrehozza az alkatrészek és összeállítások elöl-, oldal-, izometrikus, részlet, metszet- és segédnézeteit a modellből. Gyorsan feliratozhatja a rajzokat, hiszen a méretekre vonatkozó információk kinyerhetők a tervből.

A kép a Dynamic Structures Ltd. tulajdona.

A kép a Dynamic Structures Ltd. tulajdona.

Az Autodesk Inventor szoftver szabályalapú tervező- és automatizálási eszközei a gyakori feladatok automatizálásával gyorsítják fel a tervezést, így a mérnökök a geometria kézi modellezése helyett a tervezési célokra összpontosíthatnak. Az Inventor a terv funkcionális követelményeinek felismerésével irányítja az intelligens összetevők automatikus létrehozását és a tervezési folyamat felgyorsítását. A teljes mértékben integrált Inventor iLogic technológia lényegesen leegyszerűsíti a szabályalapú tervezést, így az Inventor minden felhasználóját – még azokat is, akik csak kevés vagy semmilyen programozói tapasztalattal nem rendelkeznek – segíti az összetett termékkonfigurációk meghatározásában, a mérnöki termelékenység növelésében, valamint a tervek optimalizálásában.

Gyorsan és könnyedén hozhat létre lenyűgöző rendereléseket, animációkat és bemutatókat, amelyek javítják a kommunikációt a tervezőpartnerekkel és az ügyfelekkel. Az Autodesk Inventor szoftver bármikor csúcstechnológiájú látványtervezést, illusztrációt és animációt biztosít a tervekről. A dinamikus árnyékolás, a világítás precíz vezérlése és a nagyfelbontású textúrák révén egyszerűen készíthet fotorealisztikus jeleneteket, amelyek valós környezetben ábrázolják a végleges terméket.

3-banner-lepke

Olyan automatikus és asszociatív alkatrészlistákat és darabjegyzékeket (DBJ) hozhat létre, amelyek megfelelnek a gépipari igényeknek. A termék rajzonként több alkatrészlistát is támogat, lehetővé teszi az összeállítások kibontását és összezárását, és automatikusan felismeri a szabványos alkatrészeket. Az automatikus frissítés a teljes terven végigvezeti a módosításokat, így mindenki naprakész és pontos információkhoz jut az alkatrészek számáról, az azonosítókról és a rendelésekről. A funkciókat testre szabhatja a vállalat jelenlegi gyakorlatának megfelelően, és a DBJ-adatokat számos vállalatirányítási (ERP) rendszerbe exportálhatja.

Már a tervek gyártását megelőzően felmérheti, hogyan fognak működni az elkészült termékek valós körülmények között. Az Autodesk Inventor Professional szoftver könnyen használható mozgásszimulációs és feszültségelemző eszközökkel biztosítja az elkészített alkatrészek jobb minőségét és a használat során felmerülő hibák megelőzését. Az alkatrészek, az összeállítások és vázszerkezetek statikus és modális végeselemes vizsgálatát (VEM), illetve mozgásszimulációját átfogó szimulációs környezet támogatja. Az Autodesk Inventor Professional emellett Moldflow műanyagipari szimulációs eszközöket is tartalmaz a fröccsöntött műanyag alkatrészek terveinek ellenőrzéséhez. Az eszközök és a 3D tervezőszoftverek szoros integrációjának köszönhetően a teljes tervezési folyamat során praktikus és költséghatékony szimulációs megoldást használhat.

Az Autodesk Inventor Professional szoftver lehetővé teszi vezetékrendszerek és csőszakaszok gyors és pontos létrehozását és hozzáadását a 3D tervekhez. A vezetékrendszerek automatikusan ellenőrizhetők a felhasználó által meghatározott tervezési szabályok alapján, így csökken a hibák száma és a tervezési idő. A kábelek és kábelkorbácsok vezetésével a gépészmérnökök elektromos vezérléseket is integrálhatnak a 3D mechatronikai terméktervekbe. Az összes többi Inventor-fájlhoz hasonlóan az összeállításrajzok automatikusan frissülnek, ha a vezetékmodell módosul.

Az Autodesk Inventor szoftver az Autodesk Vault szoftver révén integrált adatkezelést is biztosít. Ez a termék a munkacsoportok központi alkalmazása, amely biztonságosan tárolja és kezeli az éppen kidolgozás alatt álló terv adatait és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat. A további funkciók – például verziókezelés, a fájl- és mappabiztonság, a DBJ-k és a változtatási kérelmek kezelése – eléréséhez tájékozódjon a teljes Vault termékcsaládról.

A legfőbb érvek az Autodesk Inventor 2015 vásárlása mellett:

  • Digitális prototípus-készítés
  • AutoCAD®- és DWG™-kompatibilitás
  • 3D gépészeti tervezés
  • Automatikus rajzfrissítések és nézetek
  • Tervezés-automatizálás
  • Csúcstechnológiát képviselő látványtervezés
  • Automatikus darabjegyzék
  • Egyszerűen használható szimuláció
  • Csövek és kábelek vezetése
  • Integrált adatkezelés

4-banner-eloadas

Lépjen most és minden eddiginél fejlettebb eszközkészletet, nagyobb teljesítményű funkciókat és hatékonyabb munkafolyamatokat használhat.

A képek az ADEPT Airmotive (Pty) Ltd. és a Dynamic Structures Ltd. tulajdona.

Forrás:autodeskforum.hu

Megosztás
[
    ]