Formula Student Hungary ötödször

Idén, már január 31-én elkezdődött az ötödik Formula Student Hungary regisztrációja. A tavalyi kétfázisú regisztrációt idén 3 fázisúvá bővítette az XMEDITOR, a verseny rendezője, így a regisztrációs sebesség és a regionális szűrés mellett, szakmai kritériumok is helyet kaptak a jelentkezési eljárásban. Az augusztus 21-24. közötti ötödik magyar verseny népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén is minden fázisra többszörös túljelentkezés érkezett a csapatok részéről, a nyílt versenyregisztráció során pedig 7 másodperc alatt betelt a rendelkezésre álló 45 hely, és 25 csapat került várólistára.

Formula_Student_1_kiemelt

Az idei versenyen 23 kelet-európai, és 22 egyéb régióból érkező csapat vesz részt a következő országokból:
Németország: 16, Magyarország: 4, Lengyelország:4, Csehország: 4, Oroszország: 4 Egyesült Királyság: 3, Görögország: 2, Horvátország: 2, Szlovákia: 1, Finnország: 1, Ukrajna: 1, Franciaország: 1, Törökország: 1, Észtország: 1.

Az előregisztrációra jelentkező csapatoknak egy maximum 5 diasorból álló prezentációt kellett eljuttatniuk a szervezőkhöz.  A prezentációban a csapatoknak szakmai érvekkel kellett meggyőzniük a szervezőket, hogy miért érdemelnek biztos részvételt a versenyen.

A szervezők már 2010-ben, a verseny megalapításakor, célul tűzték ki a mozgalom kelet-európai terjesztését. 2013-ban a szervező: Mérnökök a Járműves Műszaki Felsőoktatásért egyesület a fő szponzorokkal és a rendező XMEDITOR Kft-vel összhangban úgy döntött, hogy a régióból érkező csapatoknak 20 helyet biztosít a győri versenyen. A régióból érkező nagyszámú FS csapat 2013-as részvétele bebizonyította, van igény egy regionális orientációjú versenyre a Formula Student világában. Ezért idén a szervezők még tovább, 22 csapatra bővítették a kelet-európai kvótát, így a régióból 5 elektromos és 17 belsőégésű motorral induló csapat biztosan részt vehet a versenyen.

A tavalyi Formula Student Hungary versenyről ízelítőt az alábbi videóban láthatnak.

A nyílt regisztráció során a világ bármely tájáról érkező csapatnak van lehetősége jelentkezni a magyarországi versenyre. A második fázisban egyedül a csapatok sebessége a meghatározó, így mindenkinek egyenlő esélye volt bejutni a 2014-es FSH-ra.

Idén valóban csak a leggyorsabbak kaptak helyet a versenyen, hiszen 7 másodperc alatt betelt a regisztrációs lista. Sőt, mivel két csapat hajszálpontosan egy időpillanatban regisztrált, ezért a csapatok számát 44-ről 45-re kellett bővíteni. A második fázisból is kimaradt csapatok várólistára kerülnek, ahonnan a regisztrált csapatok kiesésével kaphatnak helyet a versenyen.

Az idén is lehetőség lesz diákoknak, egyetemi és főiskolai hallgatóknak a honlapon való regisztrálás révén ingyenesen részt venni az augusztusi négynapos versenyen.

A 2013-as verseny bővebb összefoglalóját pedig itt tekinthetik meg.

További információ

DUSZA András
kommunikációs vezető
XMEDITOR GROUP
Csaba u. 21, Győr, H-9023
0036309612541
dusza.andras@xmeditor.hu