EOS P 396 – továbbra is élen az additív technológiákban

A németországi székhelyű EOS GmbH az egyik vezető vállalatnak számít az additív gyártórendszerek fejlesztésében. Legújabb modelljük az EOS P 396, amelyet a korábbi, nagy népszerűségnek örvendő EOSINT P 395 utódjaként mutattak be. Az új gyártórendszer nagyobb hatékonyságával, folyamatstabilitásával és megnövelt kapacitásával teljes mértékben követi a polimer alapanyagú megoldásokkal szemben támasztott követelményeket. A legújabb CO2 lézerforrás már 70 W maximális teljesítményre képes a korábbi 50 W-hoz képest, a teljesen újratervezett hőmérsékletszabályzásnak köszönhetően pedig kétszámjegyű növekedés érhető el a termelékenységben. A munkatérfogatban az egyenletes alkatrészminőségről az új EOSAME funkció gondoskodik.

EOS P 396

EOS P 396

“A legutóbbi Euromold-on bemutatott, és 2014 áprilisától forgalomba kerülő EOS P 396 gyártórendszerrel továbbra is meg tudjuk őrizni a vezető szerepünket a polimer alapanyagú additív gyártórendszerek piacán. Az EOS P 396 a közepes méretkategóriában jelent egy továbblépést a nagysikerű EOSINT P 395-höz képest. Számos olyan fejlesztést végeztünk az új modellen, ami lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy prototípusaikat és alkatrésze sorozataikat még jobb minőségben és még nagyobb hatékonysággal tudják legyártani.” – foglalta össze Adrian Keppler, az EOS ügyvezetője.

Csökkenő gyártási idők és költségek

A kitöltési aránytól és az alkatrész fajtájától függően akár 30%-os hatékonyságnövekedés is elérhető az új rendszerrel. Az elsődleges gyártási idő a jelentősen nagyobb teljesítményű lézerrel csökkenthető, míg a másodlagos gyártási időre az új pirométer és az alacsony kopású, nagysebességű újrabevonatoló egység van kedvező hatással. A rendszer energia- és alapanyag felhasználása is további optimalizáláson esett át. Ennek köszönhetően csökken a működési költség és az alkatrészek karbon lábnyoma is. Ha a kiemelkedően gazdaságos PrimePart PLUS alapanyaggal számolunk, akkor alkatrészenként akár 30%-os költségcsökkentés is elérhető a korábbi modellhez képest.

Modell helikopter váz PA 2200 alapanyagból

Modell helikopter váz PA 2200 alapanyagból

Javuló minőség

Az aktuális alkatrész anyagtulajdonságainak további optimalizálását a már említett EOSAME funkció végzi el. Ez a bevitt energia mennyiségét szabályozza, ezáltal az alkatrészek mechanikai tulajdonságai sokkal homogénebbé tehetők, és az alkatrészek minősége teljes mértékben függetleníthető a munkatérben elfoglalt pozíciójuktól.

2014 áprilisától az EOS P 396 gyártórendszerhez a PA 2200 és a PrimePart PLUS (PA 2221) alapanyagok lesznek rendelhetők, a további típusok pedig ezt követően több fokozatban kerülnek majd bevezetésre.

Forrás www.eos.info

További információ:

Az EOS GmbH hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]