CTX beta 800 TC – komplett megmunkálás, ultra-kompakt kivitelben

A CTX beta 800 TC a DMG MORI CTX TC sorozatának legújabb tagja. “Automatikus szerszámcserélőjével, maximálisan 500 mm átmérőjű és 800 mm hosszúságú alkatrészek hagyományos esztergálását kínálja a felhasználóknak, kiemelkedő flexibilitás mellett. Ezenfelül a B tengelyes eszterga-maró orsó teljes körű, akár szimultán öttengelyes megmunkálást is lehetővé tesz” – jelentette ki Harry Junger a GILDEMEISTER Drehmaschinen GmbH ügyvezető igazgatója, az új szerszámgép bemutatásakor. A központi elem az Y irányban 200 mm-es mozgástartományú B tengely, amely egy új, ultra kompakt kivitelű eszterga-maró orsóval van felszerelve. A kompakt kivitelű, a szerszámcserét lehetővé tévő belső kioldóhengerrel ellátott orsó, 120 Nm-es nyomatékkal és példátlan, 350 mm-es orsóhosszal rendelkezik. Összehasonlítva a hagyományos orsókkal, ez 170 mm-rel hosszabb munkaterületet jelent, 20%-kal nagyobb nyomaték mellett.

CTX beta 800 TC

CTX beta 800 TC

A B tengely DirectDrive technológiával van felszerelve, ami rendkívül dinamikus megmunkálást tesz lehetővé ±110 °-os forgástartományban. A szerszámgép bonyolult, akár szimultán 5-tengelyes marási műveletek elvégzésére is képes, amihez elengedhetetlen a 12.000 percenkénti fordulatra, 120 Nm-es nyomatékra képes 22 kW-os HSK-A63 befogókúppal rendelkező eszterga-maró orsó. (opcionálisan Capto C6 szerszámbefogó is elérhető) Nagysebességű megmunkáláshoz egy 20.000 percenkénti fordulatra képes orsó is rendelkezésre áll. Harry Junger a különböző kiegészítési lehetőségeket illetően így nyilatkozik: „A csúcstechnológiás modul lehetővé teszi a szerszámgép alkatrészenkénti testreszabását. Ez magában foglalja a különböző méretű szerszámtárakat egészen 80 rekeszig, továbbá az opcionálisan elérhető ellenorsó lehetővé teszi a legbonyolultabb alkatrészek teljes hatoldalas megmunkálását is.” Alapfelszereltségben a CTX beta 800 TC szerszámtára 24 férőhellyel rendelkezik.

A masszív mozgó oszlopos kialakítás a már többszörösen bizonyított CTX beta 1250 TC mintájára készült. A maximális stabilitás és pontosság a mozgó oszlop minden tengelyén megtalálható közvetlen mérőrendszerek kombinációjának köszönhető.

A CTX beta 800 TC felhasználási területei nagyon változatosak, képességei számos iparágban jól kihasználhatók. Leegyszerűsítve, ez a szerszámgép főként az univerzális esztergák felhasználóinak készült, de azoknál lényegesen rugalmasabb a beépített szerszámcserélőnek köszönhetően. A B tengely továbbá már alacsony költségű, szabványos szerszámokkal is lehetővé teszi a munkadarab szögben történő megmunkálása. A szerszámgép Y irányú mozgástartománya 100 mm, amivel túlszárnyalja az összes többi univerzális esztergát ebben a méretkategóriában.

Az eszterga-maró orsó egyszerre nagyteljesítményű és kompakt

Az eszterga-maró orsó egyszerre nagyteljesítményű és kompakt

A CTX beta 800 TC a 21.5 colos ERGOline® rendszeren futó CELOS rendszerrel 2014 májusától lesz elérhető. A DMG MORI által fejlesztett CELOS leegyszerűsíti és felgyorsítja az ötlettől a késztermékig vezető folyamatot. A CELOS APP-ok biztosítják a felhasználó számára az integrált menedzsmentet, dokumentálást és a szerszámgép, a folyamat és a sorrend adatok vizualizálását. A CELOS kompatibilis a PPS és az ERP rendszerekkel, hálózatba köthető CAD/CAM alkalmazásokkal és készen áll a jövőbeni CELOS APP bővítményekre. Alapfelszerelésben a szerszámgép SIEMENS 840D solutionline-on futó Operate 4.5-tel érkezik, melyhez a kezelőfelületet a 19 colos ERGOline® biztosítja.

Forrás www.dmgmori.com

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com

Megosztás
[
    ]