Beveljet 60 öttengelyes vízsugaras vágófej a Water Jet Sweden-től

A Water Jet Sweden (WJS) örömmel jelentette be az új Beveljet® 60 öttengelyes, vízsugaras vágófejét, ami a cég ultra magas nyomású vízvágó programjának részeként debütált. A WJS célja egész egyszerűen a lehető legjobb vízsugaras vágógépek fejlesztése és gyártása, módszereiket folyamatosan fejlesztik, hogy legújabb termékeik mindig csúcstechnológiával felszerelve kerüljenek a piacra.

beveljet_1

Beveljet 60

A Beveljet® 60 vágófej mozgástartományait a C tengely körül +/- 400°-ra, a B tengely körül pedig +/-91°-ra bővítették, így immár egészen 60°-ig képes kontúrok és sarkok zavartalan megmunkálására. A rendkívül gyors feldolgozást a 10.000°/perces, azaz 166°/másodperces sebesség biztosítja, ami a folyamatos precíziós öttengelyes vízsugaras vágást is lehetővé teszi.

Ferde vágást bemutató mintadarab

Ferde vágást bemutató mintadarab

A teljes egészében digitális hajtásra való átállással elérhetővé vált a nano-interpoláció alkalmazása. Ennek segítségével egy kör 13,1 millió szakaszra osztható fel és a mozgás teljes öttengelyes szimultán szinkronizálására is lehetőség nyílik a szerszám középpontja körül. A WJS vízsugaras vágógépeinek felhasználói már régóta élvezik az abszolút jeladók nyújtotta előnyöket, melyek használatával a referenciapont felvétele szükségtelenné válik. Ennek közvetett előnye, hogy valamilyen hiba, például egy áramszünet esetén, a szerszámgép munkadarabhoz viszonyított pozíciója soha nem vész el. Ez a szolgáltatás immár elérhető a Beveljet® 60 esetében is, ami óriási előnyöket biztosít az öttengelyes pozicionálásban.

Ahogy az elvárható, a Beveljet® 60 magában foglalja a legújabb technológiai fejlesztéseket mind 4000 és 6000 bar nyomású vágófejek esetében, mind a 6000 bar nyomású KMT kivitelben is.

Az új vízsugaras vágófej egyedi kialakítása minimalizálja a karbantartáshoz szükséges időt és költséget is. Gyorsabb és könnyebb az elhasználódott alkatrészek cseréje, ami elősegíti a vízvágási folyamat hasznos munkaidejének maximalizálását.

Forrás www.waterjetsweden.co.uk

További információ:

Water Jet Sweden honlapja
A Water Jet Sweden hivatalos magyarországi képviselete, az EPL-Tech Kft. honlapja