Az ötlettől a kész termékig – CELOS az INTERTOOL 2014-en

DMG MORI az INTERTOOL 2014-en Bécsben

App Menü

App Menü

A DMG MORI a bécsi INTERTOOL vásáron összesen tíz, csúcstechnikát felvonultató géppel mutatkozik be, közülük három gép a CELOS megújult, közös formavilágával rendelkezik, amely az első pillantásra kitűnik a multi-touch kezelőmezővel és egyúttal új korszakot nyit meg. Ez a rendszer, amely a leggyorsabb utat jelenti az ötlettől a kész termékig, olyan egyszerűen és intuitív módon kezelhető, mint egy okostelefon.

Erről élőben meggyőződhetnek a szakmai látogatók Bécsben  az NLX 2500SY/700 univerzális esztergagép, a DMC 650 V függőleges megmunkálóközpont és a HSC 30 linear 5 tengelyes, nagy sebességű gép segítségével a vásári standon. A DMG MORI a CELOS-szal új korszakot nyit a szerszámgépgyártásban.

MULTI TOUCH KEZELŐMEZŐEgyedülálló funkciókkal rendelkező, jövőbe mutatóan kényelmes kezelést biztosít a CELOS-on a MITSUBISHI-vel

MULTI TOUCH KEZELŐMEZŐ
Egyedülálló funkciókkal rendelkező, jövőbe mutatóan kényelmes kezelést biztosít
a CELOS-on a MITSUBISHI-vel

A CELOS elsőként varratmentesen kapcsolja össze a gyártást a fölérendelt vállalati struktúrákkal, és így megteremti a digitalizált, papírmentes gyártás alapjait. Ennek érdekében a CELOS APPS lehetővé teszi a felhasználó számára a megbízások, folyamat- és gépadatok átfogó és digitalizált kezelését, dokumentálását és vizualizálását. A CELOS ezen túlmenően lehetővé teszi a PPS és ERP rendszerekkel történő adatcserét. Emellett a CELOS hálózatba köthető a CAD/CAM alkalmazásokkal és nyitott a jövőbe mutató CELOS APP bővítmények számára.

A CELOS első pillantásra láthatóan egységes kezelőfelületet kínál a felhasználónak multi touch funkciókkal. De a CELOS ennél sokkal több és sokkal többet tud. A vevők számára a döntő többletet az olyan CELOS APP-ek jelentik, mint a JOB MANAGER vagy a JOB ASSISTANT. A STATUS MONITOR a kezelő és a gép közötti interakció kiindulópontja. Itt vizualizálja a CELOS a gép és a folyamat aktuális felügyeletét, rendelkezésre bocsátja az aktuális feladat és a végrehajtás előrehaladásának fontos jelzőszámait, valamint különleges ikonokkal és szöveges üzenetekkel tájékoztatja a kezelőt az esetleges hibákról és várható karbantartási munkákról.

SMARTkey® A kezelő személyre szabott hozzáférése: egyéni hozzáférés a vezérléshez és a géphez. Integrált USB memóriával.

SMARTkey®
A kezelő személyre szabott hozzáférése: egyéni hozzáférés a vezérléshez és a géphez. Integrált USB memóriával.

A JOB MANAGER és a JOB ASSISTANT támogatást nyújt a kezelőnek a gépnél a gyártási feladatok hálózatba integrált tervezése, előkészítése, optimalizálása és rendszeres feldolgozása során. Ennek során a mindenkori hozzáférési jogosultságok a SMARTkey személyre szabható státuszán keresztül szervezhetők meg, amelybe minden dolgozónak be kell jelentkeznie a 21,5”-os ERGOline-on. Jelenleg összesen tizenkét különböző CELOS APP áll rendelkezésre, amelyek központilag indíthatók el az APP SELECTOR-on keresztül. Például a CONTROL APP segítségével csupán a multi touch képernyőn lévő ikon megérintésével át lehet kapcsolni az érintett CNC megszokott vezérlési környezetébe.

CELOS - Az ötlettől a kész termékig

CELOS – Az ötlettől a kész termékig

  • EGYSÉGES – Egységes felület a DMG és a MORI összes új csúcstechnikát felvonultató gépéhez
  • ÁTFOGÓ – A megbízási, folyamat- és gépadatok egységes kezelése, dokumentálása és vizualizálása.
  • KOMPATIBILIS – Kompatibilis a PPS és ERP rendszerekkel, hálózatba köthető a CAD / CAM termékekkel, nyitott a jövőbe mutató CELOS/APP bővítmények számára

 

 

Forrás www.dmgmori.com

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com

Megosztás
[
    ]