3-tengelyes megmunkáló központ programozás DELMIA rendszerben

Nagy hasznát vehetik az NC programozók a Delmia V6-os rendszer teljes asszociativitásának és a nagy teljesítményű megmunkálás tervezésének, mely jelentősen csökkentheti az NC programozással és a program optimalizálásával töltött időt.

A DELMIA Milling Machining (MIM) a DELMIA Prismatic Machinig (MTM) része, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy fejlett 3-tengelyes szerszámpályákat generáljanak bonyolult munkadarabokhoz, akár már 5-tengelyes szerszámpályára váltással is. A V6 3D kezelőfelülete könnyen és gyorsan használható szerszámpályák létrehozásakor, optimalizálásakor és jóváhagyásakor, a valós gépnek megfelelő környezetben.

DELMIA V6 megmunkálás

Hatékony 3-tengelyes marómegmunkálás programozás

A Delmia Milling Machining teljes körű, csúcskategóriás mozgáspályákat kínál a nagyolástól a simításig, mint a pásztázás, Z-teraszolás, kontúrkövető megmunkálás és íves megmunkálás. A hatékony megmunkálást az automatikus szerszámpálya generálás segíti az egész munkadarabon. A felhasználók bármely megmunkálást átszerkeszthetik a speciális alaksajátosságoknak megfelelően. A nagy sebességű megmunkálás támogatása és a speciális mintázat megmunkáló folyamatok kemény anyagok esetén (koncentrikus, trochoidikus) a program részei. Ez az erőteljes kombináció biztosítja az optimális gépkihasználtságot a kiválasztott, kiváló minőségű szerszámpályák generálásához.

milling_01_1

A DELMIA Milling Machining lehetővé teszi, hogy lokálisan 5-tengelyes elmozdulásokat programozzanak a felhasználók

Erőteljes nagyolás és zökkenőmentes utónagyolás

A felhasználók a rendelkezésre álló stratégiák közül választhatják ki a számukra megfelelőt, mint az oda-vissza, helikális, koncentrikus és alak offset, a munkadarab anyagának és alakjának függvényében. A rendszer a szerszámtartókat is figyelembe veszi a szerszámpályák generálásakor az ütközések elkerülése érdekében. A nagyoló pályák elkészültével a műveletközi munkadarab alak elkészül, mely a következő megmunkálás kiinduló alakjaként fog szolgálni. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a nagyolási művelet után egy újabb nagyolási műveletet indíthatnak, más kisebb szerszámmal, a program pedig az előző megmunkálás után megmaradt anyagot fogja alapul venni a szerszámpályák generálásához (természetesen nem csak nagyoláskor, hanem bármely más művelet esetén is).

3-TO-5 konverter automatikusan beállítja a a szerszámtengely orientációját a maró pályák optimalizációjára

Ez az egyedi funkció lehetővé teszi, hogy lokálisan 5-tengelyes elmozdulásokat programozzanak a felhasználók, mely hasznos lehet a szerszámtartó, a szerszám és a munkadarab, valamint a készülékek ütközésének elkerülésére, valamint olyan felületek 3-tengelyes műveleteikor, melyek folyamatos szimultán 5-tengelyes tengely interpolációt igényelnek.

milling_02_2

A Delmia Milling Machining teljes körű, csúcskategóriás mozgáspályákat kínál, mint a nagyolás, simítás, Z-teraszolás, pásztázó simítás, kontúrkövető megmunkálás és íves megmunkálás, melyekkel bármely komplex felület megmunkálható.

Specifikációk:

  • Single Intellectual Property a megmunkálási erőforrások kezelésére
  • Környezetfüggő, magával ragadó felhasználói felület
  • Gyors szerszámpálya szerkesztés és jóváhagyás
  • Folyamat közbeni anyageltávolítás és vizualizáció
  • Magas fokú automatizáltság és szabványosítás
  • Termék tervkövetés
  • Hatékony NC generálás
  • Instant Update Technology gyorsítja a termelékenységet
  • Felületek megmunkálásának megosztása és újra felhasználása

Forrás:CAD-Terv

További információ:

CAD-Terv Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]