150.000 legyártott szerszámgéppel új mérföldkőhöz ért a Haas

A Haas Automation sikeresen legyártotta és telepítette a sorban százötvenezredik CNC szerszámgépét, egy DS-30SSY kétorsós, Y tengelyes esztergaközpontot.

Az Stockholmban rendezett Automation Expo 2014 keretein belül megtartott átadási ceremónián, a Haas Automation Europe ügyvezető igazgatója, Alain Reynvoet a nem mindennapi alkalomból egy emléktáblát nyújtott át a különleges szerszámgép új tulajdonosainak, a három svéd testvér által alapított, precíziós megmunkálással foglalkozó Claesson Enginering vezetőinek.

Ünnepi átadás Svédországban

Ünnepi átadás Svédországban

„A százötvenezredik szerszámgép telepítése nagy jelentőségű esemény a Haas Automation számára” – mondta Alain Reynvoet. „A tény hogy a gépet egy európai, egészen pontosan egy a fejlett ipari kultúrájáról nevezetes skandináv régióból származó cég vásárolta meg, újabb bizonyítéka annak, hogy a termékeink legújabb generációja, magas színvonalával, teljesítményével, megbízhatóságával és a nyújtott támogatással maximálisan képes kielégíteni a piac igényeit. A Haas a jövőben is folytatni fogja a minőségi, értékteremtő szerszámgépeinek gyártását a Dél-Kaliforniában található 93.000 m2 alapterületű üzemében, amely még ma is pontosan olyan forradalminak számít, mint amilyen 25 évvel ezelőtt volt, amikor Gene Haas bemutatta az első vertikális megmunkáló központját.”

[youtube]_WdyHJLKEkE[/youtube]

A Haas nem is olyan régen, 2007 júniusában ünnepelte a hetvenötezredik CNC megmunkáló központ gyártását és telepítését, amelyet egy német, baden-württembergi családi vállalkozás vásárolt meg. Ez nem csekély teljesítmény, figyelembe véve, hogy a kaliforniai központú vállalat csupán húsz évvel azelőtt kezdett CNC szerszámgépeket gyártani. Elképesztő, hogy a vállalat azóta további hetvenötezer szerszámgépet épített és értékesített csupán harmadannyi idő alatt. Szerszámgépeik több mint felét ráadásul a tengerentúli piacokon értékesítették.

A százötvenezredik Haas CNC szerszámgépet a svédországi Haas Factory Outlet (HFO), pontosabban a jönköpingi székhelyű Edströms Maskin AB vállalat értékesítette és biztosítja, amely az egyik legrégebbi és legsikeresebb HFO a világon. „Rendkívüli megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk ennek az ünnepélyes eseménynek.” – mondta az Edströms vállalat tulajdonosa és vezérigazgatója, Ola Andersson. „A Claesson Engineering megbecsült ügyfelünk, és 2000-es alapítása óta számos Haas szerszámgépbe fektetett már be. Az ünnepség csodálatos alkalom arra, hogy minden érintett teljesítményét elismerjük. De a legfontosabb mégis az, hogy a Haas DS esztergaközpont több éven át megbízhatóan és termelékenyen fogja szolgálni új tulajdonosát.”

 

Forrás haascnc.com