Tiger-tec Silver WMP20S – az egyértelmű kombináció

Egy megmunkálási folyamat csak a megfelelő szerszámmal lehet költséghatékony. A Tiger-tec Silver WMP20SWalter legújabb,  vékony CVD bevonata, melyben a gyártónak több előnyös tulajdonságot is sikerült ötvöznie. Egészen pontosan az éles – és szívós –  forgácsoló geometriát és a kopásálló CVD bevonatot, két olyan jellemzőt, melyek mindezidáig a legtöbb esetben egymást kizáró tényezők voltak.

Váltólapka WMP20S bevonattal

Váltólapka WMP20S bevonattal

Az ISO M anyagcsoportba tartozó rozsdamentes acélok megmunkálásához élesebb forgácsoló geometriával rendelkező váltólapkákra van szükség. Ugyanakkor az ISO P osztályú acélok megmunkálásakor a szerszám kopásállósága a legfontosabb. A Walter már mindkét alkalmazási területre kínál optimális megoldást, a Tiger-tec WSM (PVD bevonat) és a Tiger-tec Silver WPP.S (CVD bevonat) képében. A Tiger-tec Silver termékcsalád legújabb tagja, a WMP20S pont e kettő között helyezkedik el.

Mi teszi ezt az új szerszámanyagot ilyen különlegessé?

A kérdésre Johannes Seifer, a Walter AG Turning Product Marketing részlegének kis sorozatú gyártásra szakosodott specialistája három választ adott:

Nem a már bevált WSM és WPP.S minőségek leváltása a célunk. Ezek tökéletesen megfelelnek a nagy sorozatú gyártás igényeinek. A WMP20S használata inkább a kis sorozatú és prototípus gyártásnál előnyös. Ezeknél az alkalmazásoknál ugyanis a gyártók nem mindig hajlandóak minden szükséges váltólapka típusból beraktározni az ISO M és ISO P anyagok megmunkálásához. Ebben az esetben a WMP20S használatával jelentős költségek spórolhatóak meg, és a szükséges lapkakészlet is csökkenthető.

A WMP20S mindössze fele olyan vastag mint a hagyományos CVD bevonatok. Ugyanakkor a szükséges kopásállóságot a saját Tiger-tec Silver technológiánk biztosítja, amit már 2011 óta használunk. Egy további mechanikai utókezeléssel pedig a CVD bevonat felvitelét követő hűtés során kialakuló húzófeszültséget is át tudjuk alakítani nyomófeszültséggé. Ezzel egy olyan speciális maradó feszültségállapotot alakítunk ki, aminek számos pozitív hatása van a lapka teljesítményére.

Bizonyos ügyfeleknek szüksége van az éles forgácsoló geometriára, de ugyanakkor a hosszú szerszám élettartamot is igénylik. A gyógyászati- vagy az élelmiszeriparban például higiéniai okokból a rozsdamentes acélokat részesítik nagy előnyben. Itt az új WMP20S egy megfontolandó alternatívát jelenthet a már bizonyított WSM minőséggel szemben. A WMP20S az ISO P és ISO M anyagcsoportok hatékony megmunkálásának legfontosabb tulajdonságait ötvözi, így egy igazi univerzális szerszámanyag.

Forrás www.walter-tools.com

További információ:

Walter Hungária Kft

Budapest, 1117

Budafoki út 209.

service.hu@walter-tools.com

Megosztás
[
    ]