Robot gyorscserélő rendszer igazán nagy terheléshez

Profinet modul integrált biztonsági technológiával

SWS-LA SCHUNK DL5 Profinet modult kifejezetten az SWS-L szériás gyorscserélő robotkészülékhez tervezték. Az integrált biztonsági megoldásoknak köszönhetően a SIL 2 modul teljesen megfelel az ISO 61508 szabványnak, illetve az ISO 13489 szabványban rögzített d szintű teljesítménynek, így optimálisan alkalmazható autóipari feladatokhoz.

A beépített gyorsindítás, Ethernet csatoló és 5 digit kódolású szerszám azonosító teszi lehetővé a gyors készülékcserét és a gyors és megbízható integrálást komplex rendszerekbe.

A csere során a kisülési ív elkerülésére speciális elektronika (Ív Megelőző Áramkör – Arc Prevention Circuit) gondoskodik a a DL5 energiaellátó kapcsolatainak védelméről. Az energia, jel és adatkapcsolat AIDA-kompatibilis push-pull csatolón keresztül történik.

A nagy terhelésekre fejlesztett kezelő rendszer 210, 310, 510, 1210 méretben érhető el. Kifejezetten nehéz munkadarabok és szerszámok mozgatására lettek kifejlesztve.

 

 

A négy külső felületre különböző, a SCHUNK robot kiegészítő kinálatában található pneumatikus, hidraulikus, áramlástechnikai modul, szervo és busz modul, hegesztő modul, koaxiális és száloptikás modul illeszthető. A gyorscserélő fejek és adapterek pneumatikusan kapcsolódnak a szabadalmaztatott öntartó rögzítő rendszerrel. Ezáltal az “érintésmentes rögzítő rendszer” már 2.5 milliméteres távolságban rögzül a két modul.

További információ

A SCHUNK honlapján

Megosztás
[
    ]