Prizmatikus megmunkálás a DELMIA Prismatic Machining V6-tal

Az NC-programozók sokat profitálhatnak a DELMIA Prismatic Machining V6-os verziójának összekapcsolhatóságából és magas szintű automatizálási lehetőségeiből, melyek nagy mértékben csökkentik az NC-programozás és program-optimalizálás idejét.

[youtube]4S-o9IDTMuM[/youtube]

Programok 2,5-tengelyes marógépekhez

A DELMIA Prismatic Machining (MTM) lehetővé teszi a felhasználók számára a marógépek programozását olyan bonyolult 2,5-tengelyes alkatrészek gyártására, melyek esetén axiális és mérőtapintó műveletek elvégzésére van szükség. Az NC-programozók a V6 látványos 3D-s környezetében dolgozhatnak, ami életszerű élményt biztosít a valós szerszámgépen a marási programok elkészítéséhez, optimalizálásához és validálásához. A DELMIA Prismatic Machining a rendszerben található V6 Product Lifecycle Management (PLM) környezetnek köszönhetően mindig a legfrissebb erőforrásra, NC-programra és munkadarab beállításra vonatkozó információkhoz nyújt hozzáférési lehetőséget.

A DELMIA Prismatic Machining biztosítja minden V6 Machining megoldás alapját: széles körű munkadarab-beállítási funkciókat nyújt, szerszám összeállítások valamint kiegészítő tartozékok definícióit kínálja, valamint anyageltávolításos szerszámpálya-szimulációt és NC-kód generálást tesz lehetővé. Ezek biztosítják az NC-programozók számára a vállalat szellemi tulajdonának rögzítését és újrafelhasználását, illetve a közös munkát másokkal, akik szintén fejlesztik, validálják és optimalizálják saját NC-programjaikat. A Delmia Prismatic Machining rendszer bővíthető a marógépes Delmia Milling Machining (MIM), a bővített marógépes DELMIA Extended Milling Machining (EMM), az esztergás DELMIA Turning Machining (TUM) és az NC-kód szimulációs DELMIA NC Machine Simulation (NMS) modullal.
DELMIA Prismatic Machining

DELMIA V6 MACHINING

2,5-tengelyes marási, fúrási és mérőtapintó műveletek készítése és optimalizálása

A DELMIA NC-portfóliója a szerszámpálya definíciókhoz széles körű megmunkálási műveleteket foglal magába, beleértve a zsebmarást, a sík- és kontúrmarást. Ezek a műveletek több szinten és több irányban is meghatározhatók. A szerszámpályákat könnyűszerrel lehet nagysebességű marásra optimalizálni. Elérhető opció a ponttól-pontig tartó marás és számos axiális művelet a standard fúrástól a bonyolultabb fúrási műveleteken át az élletörésig. A program tartalmazza a kifejezetten kemény anyagokhoz fejlesztett trochoidális megmunkálást, akárcsak a marási, fúrási és mérőtapintó műveletek elkészítésének és ellenőrzésének egyedi képességét. A mérőtapintó műveletek nagyon rugalmasan kezelhetők és a megfelelően hozzárendelt felhasználói paraméterekkel testre is szabhatók.

A Prismatic Machining funkciói automatikusan hozzárendelhetők az alkatrész terveihez

A DELMIA Prismatic Machining az alkatrész 3D-s modelljében minden prizmatikus megmunkálási alaksajátosságot automatikusan felismer, ezzel jelentősen lecsökkenti a szerszámpálya felprogramozásának idejét. Ez a beágyazott alaksajátosság-felismerő technológia automatikusan létrehozza a munkadarab megmunkálási nézetét – az összes elvégzendő fúrási és marási művelettel együtt -, ami akkor is lehetővé teszi a tervezett munkadarabok megmunkálási alaksajátosságainak létrehozását, ha nem érhető el megmunkálási információ az adott alaksajátossághoz.

DELMIA Prismatic Machining

Különlegesen kialakított szerszámpálya-stratégiák a hosszabb szerszám-élettartamért

A különlegesen kialakított szerszámpályák – úgymint a trochoidális minta és a koncentrikus nagyolás – segítenek a konstans szerszámterhelés megvalósításában, lehetővé téve a szerszám hosszabb használatát és a szerszámköltségek csökkentését.

A termék fő előnyei:

  • Egyedülálló szellemi tulajdon platform a megmunkálási erőforrások kezelésére
  • Tartalom-alapú, látványos felhasználói felület
  • Gyors szerszámpálya szerkesztés és -ellenőrzés
  • Munkadarab megfigyelés és anyageltávolítás virtuális megmunkálás közben
  • Magas szintű automatizálási és szabványosítási lehetőségek
  • A termék tervezési változtatásainak követése
  • Hatékony NC-adat generálás

Forrás: CAD-Terv

További információ:

A CAD-Terv Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]