Mazak a Tube Düsseldorf 2014 kiállításon

A Tube Düsseldorf 2014 (2014. április 7-11.) kiállítás alkalmával a Yamazaki Mazak bemutatja az egyik legnagyobb lézermegmunkáló gépét, a 3D FABRI GEAR 220 II-t.

A 3D FABRI GEAR sorozatot kimondottan az építőiparban használatos komplex és változatos alakzatú, hosszú csövekből és szelvényanyagokból álló szerkezetek nagy pontosságú 3D-s megmunkálására fejlesztették ki. A lézervágó gép öt különböző tengelyirányban mozogni képes 3D-s vágófeje lehetővé teszi mind a zárt mind nyitott profilok megmunkálását.

A 3D Fabri Gear megmunkálása piacvezető szintű pontosságot kínál, mellyel biztosítja a feldolgozott fém csövek pontos, rés nélküli szoros egymáshoz illesztését. Ezáltal csökkenthető az alkalmazott befogók mennyisége a hegesztés előkészítésnél és csökkenthető a hegesztett anyagmennyiség is, ez a továbbiakban rövidebb hegesztési időt és a konstrukció stabilabb kötését eredményezi.

A Mazak megítélése szerint a 3D FABRI GEAR-rel megmunkált anyagok kétszer olyan gyorsan hegeszthetők és szerelhetők össze, mintha azok egy hagyományos csővágó berendezésen készültek volna.

A 3D FABRI GEAR sorozatot kimondottan az építőiparban használatos komplex és változatos alakzatú, hosszú csövekből és szelvényanyagokból álló szerkezetek nagy pontosságú 3D-s megmunkálására fejlesztették ki.

A 3D FABRI GEAR sorozatot kimondottan az építőiparban használatos komplex és változatos alakzatú, hosszú csövekből és szelvényanyagokból álló szerkezetek nagy pontosságú 3D-s megmunkálására fejlesztették ki.

A 3D FABRI GEAR tökéletes az építőiparban használatos hosszú és súlyos csövek, az építőelemek vágásán túl a fűtő és ventillációs rendszerek, a gépalkatrészek megmunkálására, a darukat és mezőgazdasági gépeket is beleértve. Számos nagy presztizsű beruházásnál alkalmazták már a Fabri Gear-t, úgymint a Yas Marina Forma 1 –es pálya Abu Dhabi-ban, a gdanski nemzetközi futballstadion Lengyelországban, valamint 2012-ben megnyitott Tokyo Sky Tree építésénél, amely a világ legmagasabb adótornya.

A 3D FABRI GEAR kiállításával egy időben a Mazak beharangozza a TUBE GEAR 150 lézervágó berendezés érkezését, amivel a Mazak a legfeljebb 150 mm csőátmérőt feldolgozó cégeket célozza meg, ezzel lefedve a teljes cső feldolgozási piac 80%-át. A gép legfeljebb 6,5 méter hosszúságú és 27kg/m tömegű cső megmunkálására alkalmas. A TUBE GEAR 150 2D vágófejet használ és egy köteg kezelő biztosítja az alapanyagok folyamatos adagolását ezáltal is tovább növelve a gyártás hatékonyságát.

A gép ideális az irodabútor-gyártók, játszótéri eszközök gyártói, valamint szabadidős és egészségügyi berendezések gyártói részére.

Gaetano Lo Guzzo a Yamazaki Mazak Lézer Üzletág Igazgatója elmondta: “Az elmúlt években bővítettük a lézervágó gépeink portfólióját, hogy kielégítsük az építőipar és csőfeldolgozó ipar által támasztott növekvő keresletet. Vevőink részére a 3D FABRI GEAR gépünk egy nagy pontosságú egy lépéses gyártási megoldást kínál (done in one) azokra a termékekre, amiket korábban a hagyományos módszerekkel csak nehezen lehetett hatékonyan gyártani.”

„A Tube Düsseldorf kiállítás a csőfeldolgozó ipar egyik fő bemutató helyszíne tehát ezáltal nem csak arra remek lehetőség, hogy a 3D FABRI GEAR képességeit megmutassuk, hanem arra is, hogy a kisebb átmérőjű csöveket megmunkáló cégek körében promotáljuk az érkező TUBE GEAR 150 lézergépet.”

Forrás Mazak

További információ:

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapja