Következő generációs Makino szikraforgácsolók – U3 és U6

A Makino bemutatta a legújabb fejlesztésű, univerzális huzalszikra forgácsoló gépeit, az U3-at és az U6-ot. A könnyű kezelhetőség, a sokoldalúság és alacsony működési költségek szellemében tervezett megmunkáló gépek a termelékeny szikraforgácsoló megoldások következő generációját jelentik.

„Az új szerkezeti kialakítású U3 és U6 könnyedén biztosítja a megnövelt teljesítményt, a versenyképes ciklusidőket, a nagyfokú pontosságot és a kiváló felületminőséget függetlenül minden feladattól és körülménytől.” mondta Brian Pfluger, a Makino szikraforgácsolási termékvonal menedzsere. „Az új HyperCut technológiának és a Hyper-i vezérlésnek köszönhetően akár pályakezdő kezelők is képesek az élvonalba tartozó felületminőséget a legbonyolultabb geometriájú alkatrészeken is elérni, ami komoly versenyelőnyt jelent a szikraforgácsolás területén tapasztalt kezelőszemélyzetben hiányt szenvedő üzemek számára.”

Az U3 és az U6 rendre 370mm x 270mm x 220mm-es és 650mm x 450mm x 420mm-es X, Y és Z irányú mozgástartománnyal rendelkezik. Az U3 akár 770mm x 590mm x 220mm-es és maximum 600 kg tömegű munkadarabokkal is képes megbirkózni, amíg az U6 maximálisan 1,000mm x 800mm x 400mm-es és 1.500 kg tömegű munkadarabok megmunkálására alkalmas. A két típus további jellemzői többek között a csökkentett huzalfogyasztás, a kettős, digitális vezérlésű hűtőfolyadék szivattyú, és a választható, hagyományos kerek vagy hasított V alakú huzalmegvezetés, így minden nyersanyaghoz, bármilyen hűtési körülmény mellett képes alkalmazkodni a két típus, 0,1 és 0,3 mm-es huzalvastagság tartományban. Egy kimerítő forgácsolási könyvtár tartalmazza az optimális beállításokat a szabványos kemény sárgaréz, a nagysebességű bevonatolt, és a nagy szögben is forgácsolni képes puha huzalokhoz. A könyvtár mérete és sokoldalúsága biztosítja, hogy bármilyen feladat esetén a legjobb hatékonysággal dolgozhasson a gép.

Makino U3 huzalos szikraforgácsoló

Makino U3 huzalos szikraforgácsoló

Felhasználóbarát dizájn és orientáció

Az U3 és az U6 egy új és innovatív terv szerint készült, amely az egész gépágyat dielektrikum tárolóként hasznosítja. Ez a megközelítés csökkenti a gépek helyigényét a korábbi modellekhez képest, és megszünteti a külső folyadéktartályok szükségességét. Az egész vázszerkezet egybeolvasztásának köszönhetően az U3 és az U6 mechanikai szempontból sokkal szilárdabb, a termikus stabilitása is kedvezőbb, a rögzített asztal pedig biztosítja a fenntartható, hosszú távú pontosságot. Immár a munkaterület is egyszerűbben megközelíthető, a célratörő, ergonomikus hozzáférés és a könnyed karbantarthatóság érdekében.

Mindkét szikraforgácsoló gép fel van szerelve a Makino legújabb vezérlőrendszerével, a Hyper-i-vel. Az új rendszer a népszerű okostelefonok és tabletek kezelőfelületeire hasonlító felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik, ami a gépek kezelését magától értetődővé teszi. A 24 hüvelykes HD érintőképernyő számos intelligens funkcióval rendelkezik, amelyekkel a kezelő számára minden szükséges eszközt biztosít a nagyfokú termelékenységhez. Emellett a Hyper-i vezérlés személyre is szabható az egyes kezelők vagy az adott műszak szerint és kettős megjelenítővel konfigurálva is elérhető fedélzeti CAD/CAM rendszer használatához.

Makino U6 huzalos szikraforgácsoló

Makino U6 huzalos szikraforgácsoló

Csökkentett működési költségek.

A Makino hosszú ideje iparágvezetőnek számít a huzalos szikraforgácsoló gépeknél felmerülő legnagyobb költség, azaz a huzalfogyasztás csökkentésének témájában. Az U3 és az U6 esetében nincs szükség külön beállítás szerinti működésre a huzal megtakarításához az egyes forgácsolási körülmény mellett. A rendszer automatikusan optimálja a huzalfelhasználást, adott esetben például egy zárt és rosszul hűthető megmunkálásnak megfelelően. Ennek a tulajdonságnak, valamint a gépek sebességének és pontosságának köszönhetően az U3 és az U6 a költséghatékonyság legmagasabb szintjén áll.

A Makino továbbá kifejlesztett egy egyedülálló Pro-Tech áramkört, amely elektromos galvanikus védelemmel látja el a munkadarabot az oxidáció veszélyének minimalizálására. Ez az egyedülálló technológia az U3 és az U6 minden konfigurációjában megtalálható, és segít a munkadarab integritásának megőrzésében, külön vegyszerek szükségessége nélkül.

Az új HyperCut technológia

Az U3 és az U6 a Makino új HyperCut technológiáját kínálják, amely speciális, háromlépéses eljárás az akár 3 µm Rz felületminőség elérésére is alkalmas szabványos szerszámacélok esetében. A fejlettebb technológia emellett 20%-kal rövidebb ciklusidőket, 14%-kal alacsonyabb huzalfelhasználást jelent a korábbi technológiákhoz mérten. Összességében a gyártók jelentős megtakarításokra számíthatnak a darabköltségek terén.

H.E.A.T konfigurációk

Az U3 és az U6 igény szerint elérhető H.E.A.T konfigurációban is. A betűszó mögött a Nagy Energiát Alkalmazó Technológia angol megfelelője áll. Ez a konfiguráció magában foglalja a megnövelt nyomású, digitális vezérlésű, kettős hűtőfolyadék szivattyúkat és egy nagykapacitású, négyszűrős szűrőrendszert, amelyek még nagyobb megmunkálási sebességet biztosítanak. A H.E.A.T. technológiát a rosszul vagy nehezen hűthető feladatok esetén is páratlan szikraforgácsolási sebesség és pontosság elérésére tervezték.

Forrás www.makino.com

Megosztás
[
    ]