Ipari alkalmazásba kerül a fémnyomtatás Magyarországon

A magyarországi Magyarmet Finomöntöde Bt. és a német Innocast GmbH közös vállalatot hoz létre Bicskén Alphamet Kft. néven. Az újonnan alapított cég a magyarországi telephelyen a lézeres megmunkálás és a 3D fémnyomtatás ipari volumenű alkalmazását tűzi ki célként – olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.

Ahogy arról oldalunkon rendszeresen írtunk már, a 3D fémnyomtatás lehet a jövő egyik kiemelkedő egyedi gyártási technológiája. Bonyolult geometriai formákkal rendelkező alkatrészek esetén, mikor nagy méretű előgyártmányra van szükség és annak nagy százalékát kell forgácsolni, az alapanyag költség jelentős része és természetesen a forgácsolásra fordított költség is megtakarítható. Korábbi cikkeinkben ITT és ITT is találhatnak rá példákat, hogyan is lehet a gyakorlatban megvalósítani ezt a technológiát.

A Magyarmet Finomöntöde Kft. eddigi tevékenysége során a kis és közepes szériájú, viaszkiolvasztásos precíziós öntési eljárással készült termékeket gyártott. A MAGYARMET az öntvények felületkezelésén túl (pácolás, passziválás, porfestés, lakkozás, galvanikus- és tűzihorganyzás) komplett mechanikus megmunkálást is kínál egészen a beépíthető alkatrészig, így az új technológia nem csak a technológiai képességeiket, hanem vevői körüket is tovább bővítheti. A beruházásnak és fejlesztésnek köszönhetően új munkahelyek is létesülnek.

Forrás Napi Gazdaság

Képek www.jorislaarman.com

További információ

A Magyarmet Finomöntöde Bt. és az Innocast GmbH honlapján.

Megosztás
[
    ]