Haas ST-45 és ST-45L energiaipari alkalmazásokhoz

Az energiaipar nagy üzlet, nagy alkatrészekkel. A mai üzemeknek pedig nagykapacitású szerszámgépekre van szükségük az olaj és gáziparban, valamint az alternatív energia-iparágakban gyakran előforduló óriási alkatrészek legyártásához.

A Haas Automation Inc ST-45 és ST-45L nagyteljesítményű, nagykapacitású esztergáló központjai, alapjaiktól kezdve extrém szilárdságra, nagy pontosságra és nagyfokú termikus stabilitásra törekedve lettek tervezve. Minden öntényt véges elemes analízist használva optimalizáltak a legszilárdabb kialakítás létrehozásához, miközben a hűtőfolyadék- és forgácsfolyási jellemzőiken is javítottak, és a karbantartásuk is egyszerűbb.

Haas ST-45

Haas ST-45

Az ST-45 egy 648 x 1.118 mm-es munkaterülettel rendelkezik, a hosszánon 876 mm-es, míg a keresztszánon 648 mm-es legnagyobb elforduló átmérővel. A hosszabb ággyal rendelkező ST-45L ugyanazt a 648mm-es megmunkálási átmérőt kínálja, ugyanazokkal az elforduló átmérőkkel, azonban a legnagyobb megmunkálható hosszúság 2.032mm, majdnem a duplája az alapverziónak, így kifejezetten alkalmas hosszú tengelyek és csövek fúrására és esztergálására.

Mindkét berendezés A2-11-es főorsóvéggel rendelkezik, 178mm-es furattal, továbbá a gépek az opcionális, 457mm átmérőjű hidraulikus működtetésű tokmánnyal 165 mm-es rúdkapacitás biztosítására képesek. A főorsó percenként 1.400 fordulatra képes, a hajtásról pedig egy 29,8 KW-os mezőorientált szabályzással ellátott motor gondoskodik, amely 1898 Nm nyomaték leadására képes. Nagyigényű megmunkálásokhoz egy 41 KW teljesítményű hajtómotor is elérhető, amely 2.847 Nm nyomatékra képes. Mindkét orsó menet közbeni csillag-delta kapcsolóval rendelkezik, ami lehetővé teszi az állandó nyomaték létrehozását, állandó előtolás mellett.

Az ST-45 és ST-45L hidraulikus befogású, 12 férőhelyes, csavar rendszerű revolverrel van felszerelve, azonban igény szerint BOT/VDI hibrid revolverrel is elérhető. További alapfelszerelés a 15 hüvelykes LCD kijelző és a beépített USB csatlakozók. A nagyobb termelékenység érdekében forgácskihordó szalaggal, szervohajtású szegnyereggel (az ST-45L esetében ez utóbbi alapfelszerelés), automatikus szerszámbemérővel, hajtott szerszámokhoz C tengellyel, nagynyomású hűtőrendszerrel és még sok egyéb extrával szerelve is rendelhető.

Az olajipar területén gyakori feladatok ellátásához az ST-45 és az ST-45L elérhető a Hass Automation szabadalmaztatott Intuitív Programozási Rendszerével, ami tartalmaz automatikus menetvágó és menetjavító ciklusokat, mind egyenes, mind kúpos menetekhez, ami kategóriájában egyedülálló funkció.

A Hass által az Egyesült Államokban gyártott ST-45 és ST-45L esztergáló központokat a Haas Factory Outlets globális szervizszolgálata támogatja.

Forrás haascnc.com

Megosztás
[
    ]