FANUC Robodrill, bármilyen megmunkálási feladathoz

Sokoldalúsága miatt a FANUC Robodrill szerszámgépek számos alkalmazási területen megállják a helyüket. Sikeresen használják őket nagysorozatú alkatrészek gyártására a gépjármű-, az elektronikai-, a gyógyászati-, az óra- és az ékszeriparban, valamint a szerszámgyártás területén is. A Robodrill sorozat kiemelkedő megbízhatóságát és hosszú élettartamát a gépek letisztult és robosztus szerkezeti kialakítása biztosítja.

A sorozat három modellje az ügyfelek minden igényét képes kielégíteni:

  • Robodrill S – egy alkatrész nagysorozatú gyártására. A modell S kis alapterületen kínálja a maximális termelékenységet.
  • Robodrill M – általános célú felhasználásra optimalizálva. A modell M rugalmas, és több konfiguráció tárolására is alkalmas.
  • Robodrill L – maximális rugalmasság nagy alkatrészek megmunkálásához, számos konfigurációs lehetőséggel.

A Robodrill szerszámgépeket 100%-ban a FANUC fejleszti és gyártja, beleértve a motorkat, a vezérlőt, az erősítőt és a szoftvert is. A közvetlen hajtású motorok biztosítják a szükséges gyorsulásokat, alkalmazástól függően pedig a főorsó akár 24.000 ford/perc-es fordulatszámra is képes.

Fanuc Robodrill

FANUC Robodrill

A beépített szoftverfunkciók minden felhasználáshoz garantálják a megfelelő folyamat megbízhatóságot. A hőkompenzálás alapfelszereltség, ahogy a gyors öndiagnosztika is. A rendszer képes a folyamatos minőség biztosítására, állásidő nélkül. Erről többek között az automatikus hibakezelő és szerszámtörés felügyelő funkciók gondoskodnak.

A FANUC Robodrill egy szabadalmaztatott technológiát használ a szerszámcserére. Ez példátlan sebességet biztosít a 21 férőhelyes szerszámcserélőnek, mindössze 1,6 másodpercre van szükség forgácstól-forgácsig számítva.

A rendszer központi eleme a FANUC saját gyártású vezérlője, amely köztudottan az egyik legmegbízhatóbbak közé tartozik a világon. A kezelőfelület felhasználóbarát, a vezérlő elektronika pedig kiemelkedően gyors és pontos. Az enkóder egy körbefordulása alatt 16.000 beavatkozójel kiadására képes. A vezérlőn minden szabványos periféria – USB, Ethernet, CF Card, RS232C – megtalálható az optimális adatkapcsolat biztosításához. A különösen egyszerű, dialógus alapú programozásban a FANUC Manual Guide i szoftvere segíti a felhasználót, a teljes folyamat során.

A FANUC Robodrill egyike azoknak a szerszámgépeknek, amely képes az igényeknek megfelelően skálázódni. A rendszer könnyedén kiegészíthető egy negyedik tengellyel egy FANUC DDR, közvetlen hajtású körasztal, vagy egy DDR T turnnion segítségével. Öttengelyes megmunkálásokhoz két DDR körasztal, vagy egy függetlenül szabályozható kéttengelyes körasztal áll a felhasználók rendelkezésére.

A Robodrill szerszámgépek tervezésénél a könnyű automatizálhatóság is fontos szempont volt. Az elülső és oldalsó szabad hozzáférésnek köszönhetően a robotokat a szerszámgép előtt, mellett, fölött, vagy éppen egy sínen mozogva is el lehet helyezni. Egyetlen robot telepítésével könnyedén megoldható a palettacserélés feladata, míg több robottal egy komplett, automatizált gyártórendszer is egyszerűen kialakítható.

Forrás www.fanucrobotics.com

További információ

FANUC FA Hungary Kft. valamint a FANUC Robotics Magyarország Kft. honlapján: www.fanuc.eu

Megosztás
[
    ]