DMU 70 ecoline – új belépőkategóriás modell, akár ötoldalas megmunkálásokhoz is

Nagyobb mozgástartományokkal és nagyteljesítményű főorsókkal felszerelve, a DMU 70 ecoline a költségtudatos és minőségorientált felhasználók számára kínál ötoldalas megmunkálási képességeket. A DMU 50 ecoline sikeréből kiindulva a DMG MORI egy univerzális mesterművet kínál a belépőkategóriás DMU 70 ecoline képében, amely a lényegesen nagyobb mozgástartományokon felül (750 x 600 x 520 mm az X, Y és Z irányokban) bonyolult munkadarabok hatékony és pontos megmunkálását is lehetővé teszi.

DMU 70 ecoline

DMU 70 ecoline

„Az ECOLINE sorozat tartós sikere, különösképpen a DMU 50 sikere megmutatta, hogy valójában milyen nagy igény van belépő szintű, kiemelkedő minőségű szerszámgépekre” – magyarázta Ralph Christnacht, a DMG ECOLINE AG ügyvezető igazgatója. „Ennél fogva folyamatosan bővítjük a termékskálánkat. A döntés, hogy megkezdődjön a DMU 70 fejlesztése, és hogy azt az univerzális, nagyméretű alkatrészek megmunkálására alkalmas ECOLINE sorozat második tagjaként forgalmazzuk, a kibővített megmunkálási spektrum felhasználóinak az igényeit figyelembe véve született.”

A DMU 70 ecoline a felhasználók számára rengeteg helyet biztosít a nagy igényeket támasztó megmunkálási feladatok hatékony kivitelezéséhez. A 800 mm-es átmérőjű és 620 mm-es hosszúságú munkadarabokat is kezelni képes NC forgó billenő asztal (-10°/+95°-ban billenthető) 350 kg-ig terhelhető. A hidraulikus rögzítés, kombinálva a digitális vezérlésű hajtással rendkívül nagy pontosságú megmunkálást tesz lehetővé, nagy igénybevételű forgácsolási körülmények között is. Ennek a jellemzőnek a hatása különösen az egymással szemközt lévő furatok és alaksajátosságok pontos forma és pozíció tűréseiben mutatkozik meg. A közvetlen mérőrendszer és a központi kenésű görgős megvezetések is segítenek a kiemelkedő pontosság hosszú távú biztosításában.

A felhasználó optimális eredményt érhet el a nagyteljesítményű, 12.000-es percenkénti fordulatszámra képes főorsóval és a nagysebességű, a hossztengelyek mentén akár 24 m/perces gyorsmenettel. A lánchajtású, 32 férőhelyes (SK40) szerszámtár a kétkarú szerszámcserélővel társítva is a gyorsabb beállást segítik, és mindez már az alapkonfigurációban is elérhető. Ezeken túl a DMU 70 ecoline opcionálisan felszerelhető 3D quickSET funkcióval a szerszámgép kinematikájának ellenőrzéséhez és az esetleges korrekciók elvégzéséhez, valamint automatizálásra is előkészíthető.

[youtube]6cymmK_AjUY[/youtube]

Ezzel a felszereléssel és megmunkálási teljesítménnyel, az ergonomikus formatervvel és a legújabb 3D vezérlő technológiájával, a DMU 70 ecoline, ugyanúgy, mint az egész ECOLINE sorozat, magasra helyezte a mércét a versenytársak belépő szintű szerszámgépeinek. „A szerszámgép kezelői- és programozó felülete döntő jelentőségű a termelékenység szempontjából. Ez vonatkozik a csúcstechnológiájú és a belépő szintű szerszámgépekre egyaránt” – mondta Ralph Christnacht.

„A SIEMENS 840D solutionline vezérlésen futó Operate 4.5 operációs rendszerrel biztosítjuk a hozzáférést az összes gyártással kapcsolatos funkcióhoz, ami majdnem minden lépést egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá tesz. Ettől a kezelőfelület teljesen egyedülálló a belépő szintű szerszámgépek körében” – jelentette ki Ralph Christnacht.

A DMU 70 ecoline elérhető 15 colos SLIMline vagy opcionálisan Operate 4.5-tel kombinált SIEMENS 840D solutionline vagy HEIDENHAIN TNC 620 vezérlésekkel. A háromtengelyes marástól a bonyolultabb alkatrészek ötoldalú megmunkálásig terjedő tervezett alkatrészspektrum kihasználja a CNC vezérlések minden előnyös tulajdonságát. Ez különösen érvényes a 3D szimulációs üzemorientált programozásra. Minden vezérlési és programozási lépés, mint például a mérési és megmunkálási ciklusok kiválasztása, egy intuitív grafikus interfészen jelenik meg a gépkezelő számára.

Forrás www.dmgmori.com

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com