A BVV kiemelkedő brnói szakvásárai 2014-ben

A WELDING, FOND-EX, PLASTEX és PROFINTECH technológiai vásárokkal együtt rendezik 2014-ben az MSV és IMT seregszemléket – szeptember 29. és október 03. között

BVV Brno vásárcsarnok

BVV Brno vásárcsarnok

Az 56. MSV nemzetközi gépipari szakvásárral és a 9. IMT nemzetközi fémmegmunkálási szakvásárral párhuzamosan rendeznek idén további négy technológiai vásárt is a Brnói Vásárvárosban: a 15. FOND-EX nemzetközi öntészeti szakvásárt, a 22. WELDING hegesztéstechnikai szakvásárt, az 5. PROFINTECH nemzetközi felülettechnikai szakvásárt és a műanyagok, gumi- és kompozit anyagok 4. PLASTEX szakvásárát. A rokon szakterületeket bemutató rendezvények 2014. szeptember 29. és október 03. között a Brnói Vásárváros teljes területét elfoglalják.

Az MSV nemzetközi gépipari szakvásár már 1959 óta az évente ismétlődő vezető seregszemléje a gépgyártóknak és műszaki szakembereknek, ahol mintegy 1.500 kiállító vállalat és 70.000 szakmai látogató találkozik a potenciális üzletfelekkel. A közép-kelet-európai térségben szintén egyedülálló a magas nemzetközi részvétel a szakvásáron: a kiállítók közel fele, továbbá minden tizedik látogató külföldről érkezik. Mindezeknek köszönhetően az MSV a legnagyobb gépipari szakvásár Közép-Európában. Ami a látogatók minőségi színvonalát illeti, a múlt évi felmérés alapján az MSV látogatóinak 76 százaléka vállalati döntésekért felelős szakember.

MSV Brno kiállítás kiemeltAz idei MSV a cseh gazdaság élénkülése és a vállalatok erre alapozó derűlátóbb várakozásai jegyében zajlik majd. Hagyományosan széles hatókörének köszönhetően az MSV nyolc szűkebb szakterületet fog össze, fő témája pedig változatlanul az AUTOMATION: a mérés-, vezérlés-, automatizálás- és szabályozástechnika. Ahogy minden páros évben, úgy idén is kíséri az MSV-t a kétévente rendezett IMT nemzetközi fémmegmunkálási szakvásár, az ágazat legnagyobb seregszemléje Közép- és Kelet-Európában.

 

Az öntészeti és ragasztástechnikára, felületkezelésre és műanyag-feldolgozásra irányuló „technológiai” vásárnégyes fontos szinergiát jelent és kiterjeszti a bemutatott szakterületek skáláját. Valamennyi párhuzamos szakvásár hasonló célcsoportokat szólít meg, így a kibővített kínálatnak köszönhetően mégis egyre több ágazatot és potenciális vevőt tudnak elérni. Ezáltal nő az MSV vonzereje számos érdeklődő szemében, így – ahogyan már két évvel ezelőtt is – ismét nagyobb látogatói létszámra számíthatunk.

A szakvásárok mindenekelőtt bevált megoldást kínálnak a vállalatoknak az új kapcsolatok kiépítésére és az új megrendelések elnyerésére. Az MSZ 2013 keretében az Ipsos közvélemény-kutató intézet által végzett kiterjedt megkérdezéses felmérés
is megállapította, hogy a kiállítók mintegy 96 százaléka építette kapcsolatait a bel- és külföldi vevőkkel, sőt a vállalatok 30 százaléka tudott előkészíteni vagy akár meg is kötni exportmegrendeléseket még a szakvásáron. A felmérés szintén megerősítette, hogy
a vásárlátogatók nagy része a bemutatott ipari ágazatok szakemberei közé tartozott, mintegy 40 százalékuk pedig döntő vagy közreműködő szerepet tölt be az áruk és szolgáltatások beszerzésében, további 36 százalékuk pedig tanácsadóként működik közre. A megkérdezett látogatók 83 és a kiállítók 75 százaléka nyilatkozta, hogy érdekli a részvétel az MSV 2014-en is.

A kedvezményes árú részvétel jelentkezési határideje 2014. április 15. Számos vállalat azonban nem várja ki a határidőt, hanem már most jelentkezik: közéjük tartozik több új érdeklődő is, főként a Cseh Köztársaságon kívülről. Például kínai iparvidékek vagy Moszkva városa kívánja így bemutatni a kutatás és fejlesztéssel foglalkozó innovációs vállalatait és intézményeit Brnóban.

További információ: www.bvv.cz/msv

Magyarországi képviselet: BD-EXPO Kft,
Máté Szilvia, képviseletvezető
Tel.: 1/346-0273,
mobil: 20/977-9953,
e-mail: office@bdexpo.hu