A 3D Systems is beszáll a Motorola Ara projektjébe

A 3D Systems elindított egy több éves projektet a Motorola Mobility LLC-vel, a Google leányvállalatával karöltve, hogy létrehozzanak egy gyors 3D nyomtató rendszert a Motorola Ara projektjének támogatására. Az Ara projekt célja egy nagymértékben személyre szabható, moduláris okostelefon kifejlesztése, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy esztétika és funkció szempontjából is lényegi döntéseket hozhassanak a készülékeikkel kapcsolatban.

Motorola Project Ara

Motorola Project Ara

Felmerül a kérdés, hogy miként lehet 6 milliárd ember számára biztosítani a testreszabás és a nyitott hardverrendszer előnyeit? „Ez a projekt fő hajtóereje. Technikai fejlődésre van szükség olyan területeken, mint az anyagok teherbírása és az antennák számára az elektromosan vezető tinta. Az új megoldásoknak pedig nagyüzemi termelésben is alkalmazhatónak kell lenniük, ami természetes a 3D Systems-zel folytatott együttműködésünkben,” mondta Regina Dugan a Motorola elnökhelyettese, és az Advanced Technology & Projects csoport feje.

„Az Ara projekt annak a gondolatnak a szellemében fogant, hogy a vásárlóinknak, mindenütt a világon, egy olyan platformot biztosítsunk, amely lehetővé teszi, hogy a saját maguk által, a saját igényeik szerint tervezett készülékeket használjanak,” mondta Avi Reichental a 3D Systems elnöke és vezérigazgatója. „A 3D nyomtatás különösképpen alkalmas funkcionális és egyedi termékek tömeges és fenntartható előállítására, az ambiciózus globális törekvéseket lokálisan elérhető valóssággá változtatja. Az Ara projekt két terjeszkedő technológiát kombinál, arra számítunk, hogy ennek eredményeként egy olyan nagy termelékenységű, fejlett gyártó platformot kapunk, amelynek messzire nyúló hatásai lesznek az egész digitális iparban, és amely meghatározó lesz a jövő gyártóüzemeiben is.”

 

A megállapodás részeként, a 3D System tervbe vette a több alapanyagú nyomtatási kapacitásának kiterjesztését, többek között vezető és funkcionális nyersanyagokra is. A vállalat ezen kívül tervezi az additív és forgácsoló eljárások egyesítését is egy nagysebességű integrált gyártóplatformban. Habár a fejlesztési fázis sikeres befejezése még várat magára, várhatóan a 3D Systems fogja gyártani az Ara okostelefonok 3D nyomtatott burkolatát, mint a Motorola kizárólagos végrehajtó partnere.

A Motorola és a 3D Systems, rendre a mobiltelefon és a 3D nyomtatás feltalálói, már korábban is együttműködtek a MAKEwithMOTO körútján, egy kiállítás-sorozaton az USA legjelentősebb műszaki és formatervező egyetemein, amelynek célja a nyitott, barkácsolható okostelefon hardverben és a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek feltárása és a nyitott hardverrendszer megalkotásának megalapozása.

Forrás www.3dsystems.com

További információ:

A Project Ara hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]