Trumpf SortMaster – teljesen automatizált válogatás

Az új SortMaster tökéletes kiegészítője a TruLaser 5000 sorozatú 2D-lézervágó gépeknek, amiket a Trumpf még a 2013-as Blechexpo alkalmával mutatott be Stuttgartban. A rugalmas és termelékeny TruLaser 5030 bármilyen vágási feladat elvégzésére képes. A megmunkálással párhuzamosan pedig a palettacserélő pozícióban a SortMaster eltávolítja az elkészült alkatrészeket, melyek maximális tömege akár 100 kg is lehet. Ezt követően történik a kész lemezalkatrészek szortírozása és egymásra helyezése. Ehhez a rendszer 144 egymástól függetlenül vezérelhető, nagyfelületű, vákuumos megfogót használ, melyek egy része kinyújtható karokon helyezkedik el, így akár 1.000 x 600 mm-es alkatrészek mozgatása is lehetséges. Egy további bővítő megfogó használatával ez a maximális alkatrész méret még tovább növelhető, egészen 1.000 x 1.500 mm-ig. Az alkatrészek válogatásával és szelektív gyűjtésével a SortMaster optimálisan készíti elő az alkatrészeket az olyan további műveletekre, mint például a hajlítás.

Trumpf SortMaster

Trumpf SortMaster

Az elődjénél 11%-kal magasabb tengelymenti sebességével az új SortMaster a ciklusidők csökkentésében is fontos szerepet tölt be. Nagyobb teljesítményével tökéletesen társítható a korszerű Trumpf lézervágók nagyobb sebességéhez. Ez azért fontos, mert a gyorsabb gépek csak akkor tudják növelni a termelékenységet, ha párhuzamosan a mellékidők is csökkenthetők. Szükség esetén a megfogó egységen elhelyezett rezgő modul garantálja az alkatrész biztos leválasztását a maradék lemezanyagtól. Ez jelentősen növeli a folyamatbiztonságot. A felületek megóvásának érdekében a SortMaster beépített kefékkel rendszeresen tisztítja a megfogókat.

A SortMaster-t kombinálva a LiftMaster Sort, Liftmaster Store, LiftMaster Linear vagy LiftMaster Store Linear megoldásokkal egy olyan rendszert kapunk, amely szinte minden Trumpf TruLaser lézervágó berendezés teljes automatizálását képes biztosítani. A bemutatkozó Bechexpo kiállításon is egy ilyen automatizált konfigurációban lehetett megtekinteni az új TruLaser 5030, a LiftMaster Store és a TruStore kompakt tárolórendszer mellett.

Forrás www.trumpf.com

Fotó Trumpf

További információ:

A Trumpf hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]