Sikeres évet zárt a VARINEX Zrt.

A VARINEX Informatikai Zrt. 22 éves történetének legsikeresebb évét zárta 2013-ban. A már 2012-ben is két számjegyű növekedés után 2013-ban a társaság nettó árbevétele több mint 28%-os növekedéssel meghaladta az 1,4 Mrd Ft-ot, megerősítve ezzel piaci pozícióit a virtuális és fizikai prototípusgyártás, az építőipari tervező szoftverek és a térinformatikai rendszerintegráció területein. A CAD-üzletágban az Autodesk gépipari és építőmérnöki megoldásai területén a VARINEX Zrt. közel 20 éve az Autodesk vezető partnere, Magyarországon egyedül rendelkezik Gold Partner státusszal, amivel az Autodesk nemcsak kiemelkedő forgalmát, hanem a terméktámogatásban és a más magas hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatásokban testet öltő tevékenységét ismeri el. Jelentős növekedést produkált az Autodesk Inventor termékcsalád, ami különböző kiépítésű csomagokban rugalmasan alkalmazkodik az egyes specifikus felhasználói igényekhez. Az Autodesk PDM/PLM megoldásai közül a Vault termékcsalád tavaly is több jelentős referenciával gazdagodott, nemcsak a terméktervezési, de az Autodesk Civil 3D építőmérnöki technológiát használó építőmérnöki tevékenységek között is. Az OPEN MIND hyperMILL CAM megoldása kiemelkedő támogatást nyújt az 5 tengelyes megmunkáló berendezések programozásához, a rendkívül precíz megmunkálás-tervezést lehetővé tevő rendszert Magyarországon is sokan használják, köztük jelentős multinacionális gyártók. A virtuális prototípusgyártás során alkalmazott MSC Software, Autodesk, Simufact és Next Limit szimulációs megoldások a legszélesebb igények lefedésére alkalmasak a CAD-rendszerbe integrált megoldásoktól a magas szintű matematikai háttérismereteket feltételező csúcstechnológiás nemlineáris, dinamikai vagy kifáradás vizsgálatokig. Az Autodesk Simulation Moldflow fröccs- szimulációs rendszert 2013-ban is több jelentős hazai termékfejlesztő és szerszámgyártó cég vezette be.

Simulation Moldflow: fröccs-szimulációs megoldások az Autodesktől

Simulation Moldflow: fröccs-szimulációs megoldások az Autodesktől

A fizikai prototípusgyártás terén a VARINEX Zrt. 15 éve Magyarország egyik piacvezető szolgáltatója. A meglévő berendezéseik mellé egy új gyártóeszközt állítottak üzembe 2013 nyarán, az EOS poliamidporos SLS technológiájú Formiga P110 berendezésével a fröccsöntött alkatrészek mechanikai tulajdonságait nagyon jól közelítő prototípusok és prototípus szériák gyors gyártása válik lehetővé. A fejlesztéseknek természetesen nincs vége: napokon belül újabb technológia honosodik meg műhelyükben a Stratasys FDM technológiájú Fortus400 típusú 3D nyomtatójának üzembe állításával. 2013-ban újabb csúcsot döntött az Objet Polyjet és Connex technológiájú, akár 16 mikronos rétegvastagságú építkezést lehetővé tevő 3D nyomtatóinak hazai értékesítése. Mind több cég ismeri fel, hogy a terméktervezési folyamatokban a házon belül megvalósított prototípusgyártás milyen stratégiai jelentőséggel bír. A Stratasys és az Objet cégeknek, mint a 3D nyomtatók két élenjáró gyártójának tavalyi összeolvadása után a VARINEX Zrt. előtt megnyílt a lehetőség, hogy az Objet gépek mellett immár a Stratasys 3D nyomtatóit is felvegye palettájára, ennek érdekében szakembereik részt vesznek a Stratasys európai és amerikai központjaiban a megfelelő akkreditációs szerviztanfolyamokon.

2013-ban üzembe állt az EOS Formiga P110 tip. berendezése

2013-ban üzembe állt az EOS Formiga P110 tip. berendezése

A VARINEX Zrt. GIS üzletágában évek óta hangsúlyos szerepet kapnak az önkormányzati és víziközmű alkalmazások, így volt ez 2013-ban is. Az év végén megjelent E-közmű rendelet következtében a közműszolgáltatóknak több lépésben át kell térniük a digitális, térinformatikai alapú hálózat nyilvántartásra és adatszolgáltatásra, ami a társaságnak az elmúlt hónapokban nagyon sok új munkát, fejlesztési lehetőséget adott, ezen projektek számának a további növekedésére számítanak. A GIS üzletág másik szegmensében a PBS MapInfo alaptechnológiákra épülő rendszerintegrációban a növekedést elsősorban a pénzügyi szolgáltatói és biztosítói szektor generálja, akik a számukra egyre nehezebb működési környezetben egyre inkább ráéreznek, hogy milyen mértékben képesek növelni folyamataik hatékonyságát és gazdaságosságát a térinformatikai alapú döntéstámogató rendszerek alkalmazásával. A VARINEX Zrt. 2014-ben további növekedést prognosztizál üzleti terveiben. Ennek alapja lehet egyrészt a stratégiai gyártóikkal (Autodesk, Stratasys, MSC Software, OPEN MIND, PBS MapInfo) kiépített hosszú távú és kölcsönösen előnyös kapcsolat, az ő termékeik fejlődése és megújulása, másrészt a VARINEX Zrt. folyamatos innovációs képessége.

Forrás:VARINEX

További Információ:

A Varinex Informatikai Zrt. honlapja

Megosztás
[
    ]