Sevenfriday karóra a KUKA robotok mintájára

A KUKA robotok arra inspirálták a SEVENFRIDAY óragyártó vállalatot, hogy a KUKA dizájn ismertetőjegyeit magán hordozó órát dobjon a piacra. A karóra „SEVENFRIDAY P1-03 Automation Orange” néven már elérhető az óragyártó cég online üzletében.

kuka_2Elkötelezett az ipari dizájn esztétikuma mellett

A SEVENFRIDAY 2012 májusában kezdte meg működését, és mára megbecsült újoncnak számít az órák iránt lelkesedők és a luxusórákat gyűjtők szemében. Ennek egyik oka, hogy következetesen az ipari környezet esztétikuma és légköre alapján tervezik az óráikat. Acél, ipari épületek, szerszámok, gépek, fogaskerekek jelennek meg az órák anyagában és alakjában. A kollekcióikat ennek megfelelően „P1 Industrial Essence”, „P2 Industrial Revolution” és „P3 Industrial Engines” nevekre keresztelték. Az óra tervezői a KUKA robotok egyedi jellemzőit tartották szem előtt a P1-03 Orange tervezésekor. Arnaus Suval, a SEVENFRIDAY vezető tervezőmérnöke évekkel korábban találkozott először KUKA robotokkal egy autógyárban. Így emlékszik vissza az első benyomásokra: „Ezek a gépek maguk a megtestesült technológia, megbízhatóság, pontosság és sebesség. A tiszta és erőteljes formanyelv az ipari formatervezés avantgárdjává teszi őket. A csúcstechnológiás robotokat munka közben látni nagyszerű élmény. Dinamika a tökéletességben!” – magyarázta Duval. „Ha ezt inspirációként akarjuk felhasználni a KUKA megkerülhetetlen. A KUKA robotok a csúcsminőség letéteményesei, nem csak technológiai szempontból, de a formanyelv szempontjából is. Minden részletet aprólékosan megterveztek, minden maradéktalanul ellátja a funkcióját és élvezet rápillantani. A karakterisztikus narancs szín már egyedül elég, hogy a formatervezők szívét megdobogtassa. Ez az a hatás, amit mi is szeretnénk elérni az óráinkkal.”

Innováció és csúcsminőség

„Az Innováció, a funkcionalitás és a csúcsminőség mind fontos követelmények az új termékek fejlesztése során” – tette hozzá Dr. Andreas Bauer, a KUKA Robotics marketing igazgatója. „Viszont mi ezeken kívül az ergonómiai szempontokra és a kitűnő formatervre is nagy hangsúlyt helyezünk. Nagyszerű érzés, hogy a KUKA, mérnöki vállalatként olyan luxustermékekhez is ihletet ad, mint ez az óra. Nagy örömünkre szolgál, hogy az órát a mi narancsszínű robotjaink alapján tervezték. Ez abszolút példátlan!” Rozsdamentes acél, fizikai gőzfázisú leválasztással bevonatolt, különlegesen hőkezelt, nem tükröződő ásványi üveg, látható lendkerék és automatikus óramű a Miyotától – a SEVENFRIDAY órái büszkén viselik a KUKA narancsszínét.

És természetesen a KUKA robotok is főszerepet kaptak az új órát népszerűsítő kampány fotóin és videóiban.

Forrás www.kuka-robotics.com

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]