Robottal gyorsabb – egyedülálló fejlesztés az ELSNER Kft-nél

"A minőség nem pénz kérdése, a precizitás a szenvedélyünk"

A nagy pontosságú szerszámgyártásáról és világszínvonalú fogászati találmányairól is ismert ELSNER Kft. uniós támogatással tovább fejlesztette eszközparkját az exportpiac bővítése érdekében.

ELSNER telephelyA szigetszentmiklósi székhelyű ELSNER Kft. eddig is a pontos, gyors és kreatív megoldásairól volt ismert mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. Ennek köszönhetően a cég termékei iránti piaci igény sokkal gyorsabban fejlődött, mint ahogy azt várták.

Az ELSNER Kft. uniós források segítségével egy robotizált gyártócellát szerzett be az export igények változatlan szintű, de nagyobb ütemű kielégítése érdekében. Ezzel a cég 120%-al növelte a kapacitását egy olyan kreatív megoldással, amely automatikusan szét tudja választani a jó és a rossz alkatrészeket egymástól. A rendszer tartalmaz 2 db tömbszikra forgácsoló gépet, egy koordináta-mérőgépet, egy 5 tengelyes HSC-gyorsmaró és elektróda marógépet, egy robotot, és egy tároló- adagoló rendszert. Ez a Magyarországon egyedülálló, de világviszonylatban is ritkaságszámba menő fejlesztés számos innovatív megoldást hordoz magában a cégnek és munkavállalóinak közös sikereket eredményezve.

A 2013. január 18-a és 2013. december 12-e között megvalósuló, “KMOP-1.2.1-11/B-2011-0115” azonosító számú projekt 100 000 000,-forint támogatás mellett, 286 038 300,-forint összköltséggel valósult meg az Európa Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Az Elsner Kft. pontos, precíz, autóiparban használatos fröccsöntő szerszámok gyártására szakosodott modern szerszámgyártó cég Szigetszentmiklóson. Fő tevékenységük műanyag-fröccsöntő szerszámok készítése és szerszámalkatrészek gyártása, emellett készen állnak bérmunkák vállalására is, melynek keretében huzal- és tömbszikraforgácsolást, marást (2D, 3D, HSC), CNC automata esztergálást, CNC egyedi gyártást és lézermegmunkálást vállalnak. Szerszámgyártást 5000 kg, illetve 800 x 1100 mm szerszámméret erejéig képesek kivitelezni.
Az Elsner Kft. tevékenységi körét bővítve 2011-ben hívta életre fogtechnikai üzletágát és a Dentadvance + márkanevet. Az Elsner Dent Kft.-t azért alapították, mert az időközben elérhetővé váló gyártástechnológia lehetővé tette nagyprecizitású termékek előállítását, mint pl. implantátumok, fogpótlások, koronák, hidak, onlay-ek, inlay-ek.

 Forrás:MTI

Kép:ELSNER

Megosztás
[
    ]