Megérkezett a SolidWorks Inspection: Automatizálja minőségellenőrzési folyamatait!

Az autó-, a repülőgép-, a hadipar, az olaj- és gázipar valamint a gyógyászati eszközök területén szigorú biztonsági feltételeknek és előírásoknak kell megfelelni.  Ezekben a szektorokban tevékenykedő cégeknek olyan minőségbiztosítási jelentéseket kell leadniuk, amik megfelelnek az ISO szabványsorozat és termék jóváhagyási folyamat követelményrendszerének. Sok SolidWorks felhasználó készít ilyen jelentéseket, de csak kevesen rendelkeznek olyan szoftverrel, amely automatizálja ezt a folyamatot. A SolidWorks Inspeciton első mintavételezési vizsgálatot és a folyamaton belüli vizsgálatot támogató szoftver, amely nagyban egyszerűsíti és automatizálja a tételszámozott vizsgálati rajzokat és jelentéseket (AS9101, PAPP, stb.). A SolidWorks Inspection egy műszaki leírást készítő és ezzel párhuzamosan azt ellenőrző szoftver, ami nagymértékben egyszerűsíti és automatizálja a műszaki rajz valamint a minőségellenőrzési jelentés elkészítését. A szoftver segít a tervezőknek, a gyártás előkészítőknek, a gyártmány ellenőröknek, hogy az alkatrészek mely méretei fontosak, melyeket kell ellenőrizni, a mérésellenőrzés után pedig mik az eltérések és azokat jegyzőkönyvben dokumentálja. A SolidWorks Inspection két csomagban lesz elérhető idén tavasztól. A program egy különálló alkalmazásból és egy SolidWorks bővítményből áll, aminek a segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a meglévő adataikhoz, függetlenül attól, hogy azok SolidWorks, PDF vagy TIFF formátumúak.  A SolidWorks Inspection Professional kiszélesíti a SolidWorks Inspection eszköztárát azáltal, hogy különböző módokon teszi lehetővé a mért értékek közvetlen beírását a vizsgálati projektbe. Minden jellemező érték beírható manuálisan, digitális mérő használatával, vagy akár importálhatja a koordináta mérőgép eredményeit.

SWX inspection1_600

A SolidWorks Inspection egy egyszerű és intuitív alkalmazás, amivel akár 90%-kal csökkentheti a mérésellenőrzési dokumentum elkészítésének idejét és elkerülheti a manuális folyamatokból adódó hibákat, ezzel növelve a minőséget és csökkentve a piacra kerülési időt.

A SolidWorks Inspection használatával a következőket érheti el:

  • használhatja a különálló alkalmazást vagy a SolidWorks bővítményt, hogy gyorsan készítsen tételszámozott műszaki rajzokat és mérési jelentéseket
  • dolgozhat SolidWorks rajzokkal és PDF vagy TIFF fájlokkal
  • automatikusan tételszámozott ellenőrzési méreteket készíthet
  • ha PDF és TIFF fájlokkal dolgozik, az ellenőrzési adatokat az OCR-rel (optikai szövegfelismeréssel) tudja rögzíteni
  • összehasonlíthatja a felülvizsgált rajzokat, így könnyen felismerheti az eltéréseket
  • azonnal exportálhatja az elkészült tételszámozott műszaki rajzot PDF-be
  • exportálhatja a mérési jelentéseket Excel táblázatokba, amik olyan standard sablonokat tartalmaznak, mint az AS9102 vagy PPAP formanyomtatványok
  • az Excel sablonokat a Sablon szerkesztővel átalakíthatja cége vagy az ipari szektor szabványainak megfelelően
  • exportálhatja ellenőrzési projektjeit olyan minőségellenőrzési rendszerekbe, mint a Net-Inspector vagy a CEBOS MQ1

A fenn említett kulcsfontosságú tulajdonságok mellett a SolidWorks Inspection Professional lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mért ellenőrzési adatokat manuálisan vagy szinte teljesen automatikusan rögzítsék. Az alábbi funkciókkal felgyorsíthatja és átláthatóbbá teheti folyamatait:

  • Írja be a mért értékeket közvetlenül a projektbe manuálisan, vagy digitális mérőt használva.
  • Importálja a koordináta mérőgépek eredményeit.
  • Emelje ki a méreteket zölddel, pirossal vagy sárgával, hogy azonnal lássa, mely méretek vannak tűréshatáron belül, kívül és melyek vannak tűréshatáron – függően a beírt értéktől.
  • Exportáljon színkódolt tételszámozott műszaki rajzokat és ellenőrzési jelentéseket.

SWX inspection2_600

A SolidWorks Inspection használatával gyorsan készíthet tételszámozott műszaki rajzokat és testre szabhatja minőség- illetve mérésellenőrzési jelentéseit és dokumentumait, amivel automatizálhatja munkafolyamatit.

Forrás www.eurosolid.hu

További információ:

EuroSolid Kft.
Tel./Fax: +36-1-216-8661
Email: info@eurosolid.hu

Megosztás
[
    ]