Hyundai WIA F650VM megmunkáló központ

A Hyundai WIA bemutatta a méltán népszerű Value Master sorozat legújabb tagját, az F650VM függőleges megmunkáló központot. Az F650VM elérhető áron kínál prémium teljesítményt, ami abban is megmutatkozik, hogy számos nagy teljesítményű kiegészítő már az alapkivitelben is megtalálható. Ilyen például a 30 férőhelyes forgókaros szerszámcserélő, a főorsón át történő hűtés, a Big Plus főorsó és egy 10,4″-es LCD kijelző.

Hyundai WIA F650VM

Hyundai WIA F650VM

Szerkezeti kialakítás

A Hyundai WIA Value Master sorozatának ágy, oszlop és szán kialakítását végeselemes módszerrel tervezték, alapanyaguk pedig meehanite öntvény, ami biztosítja a nagy teljesítményt és gyorsaságot, valamint minimalizálja a deformációt a nagy igénybevételű megmunkálások során. A szilárd ágy konstrukció ezenfelül a keletkező rezgéseket is hatékonyan elnyeli, ezzel garantálva a stabil megmunkálási körülményeket.

Főorsó összeállítás

Főorsó összeállítás

Megvezetések

A megmunkálások során fellépő hőtágulásból adódó alakváltozások kiküszöbölésére minden tengelyt precíziós, dupla anyás golyósorsók hajtanak. A dupla előfeszítéses kialakítás pedig kiemelkedő pozícionálási és ismétlési pontosságot biztosít, közel nulla hőtágulás mellett. Minden golyósorsó közvetlenül, fogaskerék vagy szíj áttétel nélkül kapcsolódik a meghatjó szervomotorokhoz, így a rendszerben nem lép fel visszahatás. A magas gyorsmeneti sebességek eléréséhez mindhárom tengely lineáris megvezetéssel rendelkezik. Ezzel csökkenthetők a mellékidők, következésképp pedig a teljes megmunkálási idő is. Az X és Y tengelyek mentén a gyorsmeneti sebesség 36 m/perc, míg a Z tengely mentén 30 m/perc.

A főorsón át történő hűtés az alapfelszereltség része

A főorsón át történő hűtés az alapfelszereltség része

Big Plus főorsó

Az alapkivitelű Big Plus főorsó rendszer (BBT #40) kettős kapcsolatot biztosít a főorsó és a szerszámbefogó között. Ez jelentősen növeli a szerszám szilárdságát, csökkenti a kifutást, és segítségével nagyobb termelékenység érhető el bármilyen megmunkálás esetén.

Az F650 Value Master főorsójának maximális fordulatszáma 10.000 ford/perc, a hajtómotor teljesítménye pedig 18.5 kW, így akár nagy sebesség mellett is van lehetőség nagy fogásmélységgel forgácsolni. Az ultraprecíziós csapágyaknak köszönhetően pedig a főorsó gyors felfutási időkkel rendelkezik, ami nagy sebességeknél is garantálja a sima forgácsolást. A főorsó nagyon stabil megmunkálást tesz lehetővé, mivel a legnagyobb forgácsolási sebesség mellett is alig generál zajt vagy bármi féle rezgést.

Főorsón keresztül történő hűtés

A Value Master F650VM teljesítményének további növelésére a Hyundai WIA a főorsón keresztül történő hűtést is az alapfeleszereltség részévé tette. Ez a technológia különösen hasznos például mély furatok gyártásánál, de általánosságban is hozzájárul a szerszám élettartamának növeléséhez és a ciklusidők csökkentéséhez.

30 férőhelyes automata szerszámcserélő

30 férőhelyes automata szerszámcserélő

30 férőhelyes automata szerszámcserélő

A Hyundai WIA Value Master szerszámgépei egységesen 30 férőhelyes, automata forgókaros szerszámcserélővel rendelkeznek. Ennek szerszámcserélési ideje, szerszámtól szerszámig számítva kevesebb mint 1.5 másodperc, ami nagyban hozzájárul a termelékenység maximalizálásához. A szerszámtárat egy automatikusan záródó ajtó választja le a munkatértől, így oda semmilyen forgács vagy hűtőfolyadék sem tud bejutni.

Vezérlés

Az új F650VM egyszerűen programozható és kezelhető a csúcstechnológiás Hyundai WIA Fanuc i-Series CNC vezérlőnek köszönhetően, ami alapkivitelben is egy 10.4″-os, színes LCD kijelzővel érkezik. Az iparág legnépszerűbb vezérlőjeként a Fanuc vezérlés nagy kompatibilitást és kiemelkedő megbízhatóságot nyújt a felhasználóknak.

A Value Master F650VM elsősorban kis és közepes műhelyek számára lehet ideális választás, de akár nagy termelékenységű környezetben, 24/7-es üzemben is képes megállni a helyét.

Forrás www.hyundai-wiamachine.com

További információ:

A Hyundai WIA magyarországi forgalmazója:

CAPRO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
H-9371 Vitnyéd-Csermajor 0333/3 Hrsz.
Telefon: +36-30-237 0648
E-Mail: capro@t-online.hu
Web: www.capro.hu