Függőleges DUO cella az EMCO-tól

Az EMCO VT 160 és VT 250 már DUO cellában is elérhető egy jobbos és egy balos gépkonfigurációval. A moduláris rendszerű függőleges esztergák koncepciója tökéletesen megfelel a gyártó cégek minőségi igényeinek, miközben továbbra is megtartaja rugalmasságát és csökkenti a költségeket. A jobbkezes és a balkezes VT 160 és VT 250, valamint az elérhető három alap – ovális, meander vagy elágazó meander – szállítószalag verzió egy komplett megmunkálási megoldást ad a felhasználó kezébe, egészen 250 mm-es átmérőig, 150 mm-es magasságig és 8 kg maximális munkadarab tömegig. Egy elágazás beiktatásával eltérő paletták vagy munkadarabok is kezelhetők.

A VT 160 és VT 250 DUO megoldása meghatározó technológia előnyhöz juttatja a felhasználót. Egyrészt egy alkatrész teljesen készremunkálható, vagy akár két különböző alkatrész is megmunkálható a segítségével. Ebből adódóan ez az automatizálási megoldás számos felhasználói igény kielégítésére képes. A DUO cella kialakítása helytakarékos, ugyanakkor semmilyen mértékben sem korlátozza a gépek munkateréhez való hozzáférést.

EMCO VT 160 DUO cella

EMCO VT 160 DUO cella

A két szerszámgépen való megmunkálás és a rövid beállítási- és szerszámcserélési idők lerövidítik a mellékidőket. Az optimalizált megmunkálási folyamatok pedig ideális környeztet biztosítanak a hatékony és minőségi teljes megmunkáláshoz.

A szerszámgépek szilárdságát a hegesztett acél konstrukció biztosítja, miközben a pontosságért a rezgéscsillapítással ellátott ágy és a főorsó szimmetrikus kialakítása felel. Az egymástól nagy távolságra elhelyezett megvezetések tovább növelik a rendszer szilárdságát.

A digitálisan szabályzott szinkronmotorral hajtott főorsó a nagy igénybevételű megmunkálásoknak is tökéletesen megfelel. Maximális teljesítménye 29 (VT 250) és 21 (VT 160) kW, az elérhető orsósebesség pedig 5.000 ford/perc és 7.000 ford/perc, 280/150 Nm nyomaték mellett. A közvetlen hajtással szerelt 40 mm átmérőjű golyósorsók visszahatás- és karbantartásmentes tengelykapcsolókkal rendelkeznek, melyekkel akár 60 m/perc maximális sebesség is elérhető.

A VT 160 mozgástartományai X/Y/Z irányokban 620/65/310 mm, míg a VT 250 esetén 520/90/310 mm. Áramkimaradás esetén a Z-tengely elmozdulását mechanikus súlykompenzációval oldották meg. A gépek külső és belső paneleit is úgy tervezték, hogy azok a lehető legkevesebb karbantartást igényeljék. A megvezetések és tömítések védve vannak a szálló forgácstól.

A VT 250 és a VT 160 szerszámgépekhez is számos opció érhető el, ilyenek például az Y-tengely, a hajtott szerszámok, a lineáris mérőrendszerek és különböző folyamatszabályzási megoldások.

További információ:

Az EMCO szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója a Büll & Strunz Kft.

Megosztás
[
    ]