Alumínium forgácshulladék gazdaságos újrahasznosítása kerülőút nélkül

Az alumínium megmunkálása során keletkező forgács érték, főként akkor, ha azt megfelelő módon kezelik. A német ARP GmbH & Co. KG éppen olyan megoldásokat kínál a magyar fémmegmunkáló vállalkozások számára, amelyek révén biztonságosan és haszonnal kezelhetik az alumínium forgácsot.

Az ARP specialitása egyben az ügyfelek haszna is: a legtisztább alumínium a legcsekélyebb fémveszteség mellett

Az ARP specialitása egyben az ügyfelek
haszna is: a legtisztább alumínium
a legcsekélyebb fémveszteség mellett

Az ARP olyan gépgyártó vállalat, amely teljes körű forgácshulladék ártalmatlanítási és előfeldolgozási koncepciókra szakosodott. Gyártási-szállítási programja a földszint feletti szivattyúzási technológiával és vákuum elszívó berendezésként működtetett forgácsártalmatlanítási berendezésektől egészen az aprítást, centrifugálást és szállítást végző forgácsfeldolgozó berendezésekig, valamint az új és innovatív forgácssilózási technológiáig terjed. Emellett az alumínium forgácshulladék komplett előfeldolgozási technológiáját is kínálják az olvasztási folyamathoz. Az ARP berendezéseit a nagy öntödékben már igen gazdaságos módon alkalmazzák, és számos gyártó kemencéivel kombinálhatók. Az óránkénti teljesítményük 500-tól 3000 kg forgács feldolgozásáig terjed.

Az alumínium forgácshulladék újrahasznosítására szolgáló komplett berendezés

A berendezést kis mennyiségek esetén villás targoncával, vagy automatikus emelő-borító készülékkel, de nagy mennyiségű forgácshulladék esetén lapátoló berendezés útján és közvetlenül a forgácshulladék silóból lehet megtölteni. A teljes folyamat automatizált. Az EZ100 típusú aprító képezi az előfeldolgozás központi egységét. Ezt a készüléket kifejezetten alumínium aprítására fejlesztették ki – a további feldolgozás számára egyenletes granulátumot biztosít nagyon alacsony finom anyag részarány mellett.

Finom megoldások a kiváló minőségért

A karbantartásbarát és kopásálló centrifugák minimális maradék víztartalomig szárítják a forgácshulladékot. A kicentrifugált emulzió a szűrőberendezéssel elvégzett kezelést követően ismét felhasználható. A több tisztítási fokozaton keresztül történt kezelést követően kerül a forgács a nagy térfogatú forgácssilóba, amely biztosítja a tartalékot a folyamatos olvasztóüzem számára. A kihordó csiga, amely garantálja az egyenletes, pontosan adagolható anyagáramlást, automatizált módon szállítja a forgácsot az olvasztókemencékhez. A feldolgozás eredménye a legfinomabb alumínium, amely kiválóan alkalmas akár kerekek, dugattyúk, motorblokkok gyártására is.

További információ:

Az ARO GmbH & Co. KG hivatalos weblapján
A Rolatast hivatalos weblapján

 

Megosztás
[
    ]