VR- 3000 mérőgép azonnali érintésmentes 3D mérésekhez


A VR-3000 mérőgép az első olyan rendszer, amely a hagyományos rendszerek, pl. a mérőkarok tíz percével szemben néhány másodperc alatt végez a 3D mérésekkel.

A Keyence a digitális mikroszkópok fejlett optikai tervezését az elmozdulásmérők nagy sebességével, nagy pontosságával és 3D technológiájával kombinálva egy azonnali 3D mérésekre alkalmas mérőgépet fejlesztett ki. Az új VR-3000 3D mérőgép széria számos alkalmazás számára teszi lehetővé a pontos, megismételhető és érintésmentes profilmérések végrehajtását.

A VR-3000 széria úttörő azonnali 3D algoritmusa 3D felületmérések – magasság, szögek és sugarak – szimultán végrehajtását teszi lehetővé. A hullámossághoz, görbületekhez és vetemedésekhez hasonló szabálytalanságok is könnyen mérhetővé válnak. Három dupla telecentrikus objektív csökkenti minimálisra a torzítást, az egész látómezőben pontos méréseket eredményezve. A legtöbb mérőrendszerrel ellentétben, melyek igen nagy helyet igényelnek, a VR-3000 nagyon kompakt és könnyen használható.

keyence

A felhasználók különböző munkamódszereiből adódó mérési eltérések megszüntetése érdekében a VR-3000 egyetlen kattintással is használható – egyszerűen helyezze be a munkadarabot és nyomja meg a gombot. A rendszer az egyes paraméterek megadása, vagy módosítása nélkül automatikusan ellenőrzi és gyűjti a 3D adatokat. A mérési asszisztencia funkció pontos és megismételhető eredmények elérését teszi lehetővé még több felhasználó, vagy több cél esetén is. A mérési folyamat automatizálása érdekében sablonok is készíthetők.

A rengeteg 3D-s mérőeszközzel felszerelt VR-3000 profilok, érdesség, hullámosság, változó magasság, szögek, mennyiségek és sok más mérésére képes. Ha az adatok összegyűltek, a beépített szoftver segítségével azonnali jelentések hozhatók létre, a fájlok pedig közvetlenül a CAD programba exportálhatóak.

A VR-3000 széria nem pusztán mérőrendszerként, hanem a mindennapi ellenőrzési munkára alkalmas, könnyen használható mikroszkópként is. A 12-160-szoros nagyítási tartománnyal rendelkező rendszert egy 9 megapixel felbontású digitális fényképezőgéppel szerelték fel. A VHX – 2000 digitális mikroszkóp széria néhány fejlett funkcióját tartalmazó VR-3000 kiterjesztett fókusz algoritmusa képes tökéletesen fókuszált képek, nagy dinamikatartományú kontraszt és textúra, ill. 2D mérések készítésére is.

A VR-3000 széria tökéletesen megfelel a visszatervezés és a néhány mikronos pontosságú mérések számára. A 20 mm-es munkadarabok egyetlen kattintással digitalizálhatóak. Akik nagyobb területet szeretnének 3D mérés alá vonni, az összefűző modul lehetővé teszi a 3D mérési tartomány akár 270 mm szélességre és 100 mm magasságra történő kiterjesztését. A VR-3000 széria számos iparág, pl. a gépjárműipar, a fémmegmunkálás, az elektronikai és félvezetőipar, ill. a gyógyszer-, műanyag- és kerámiaipar számára nyitja meg alkalmazások széles körét.

forrás: MEPAX

További információ:

Keyence Magyarország
www.keyence.co.hu

Telefon : +36 1 802 73 60
Fax : +36 1 802 73 61
magazines@keyence.eu

Megosztás
[
    ]