Újgenerációs precíziós köszörűk a Peter Wolters-től

Az 1804-ben alapított Peter Wolters egy német székhelyű vállalkozás, amely precíziós köszörűgépek széles palettáját fejleszti és gyártja. A céget Johann Peter Wolters alapította a Düsseldorf melletti Mettmann városában. Székhelyük később Hamburg közelébe, Rendsburg városába került, és ma is ott található.

Termékeik fő felhasználói a félvezetőipar, a gépjárműipar és minden olyan terület, ahol kiemelkedő felületi minőségre és ezáltal nagypontosságú köszörülési technológiára van szükség. Palettájukon megtalálhatók az egy- és kétkorongos finomköszörűk, kétoldali síkköszörűk, leppelő-, polírozó-, hónoló- és sorjátlanító gépek, valamint kompakt többorsós furat- és palástköszörűk is egyaránt.

A Voumard termékcsaládjuk legújabb modellje a VM 250, amit teljesen az alapjaitól építettek fel. Ez azt jelenti, hogy a mérnökök minden alkatrészt továbbfejlesztettek, kezdve a gépággyal, ahol például szürkeöntvényt használtak a hatékonyabb rezgéscsillapítás végett. Ez egy olyan technológia, amit most először használtak köszörűknél.

Az új gép legfontosabb jellemzője a modularitása és a számos kiegészító opció, amivel minden alkalmazási terület igényeit teljes mértékben ki tudja elégíteni. A megengedhető maximális munkadarab hossz 1.500 mm, a legnagyobb megmunkálható külső átmérő pedig 550 mm.

A vezérlő is új fejlesztés, amely először a VM 250-en mutatkozik be, de a jövőben a Peter Wolters többi szerszámgépéhez is elérhető lesz. Működését tekintve leginkább egy modern tabletre vagy okostelefonra hasonlít, minden interakció az érintőképernyőn történik. A programok összeállítása intuitív módon történik, így nincs szükség hosszú betanulási folyamatra. Akinek van köszörülésben szerzett tapasztalata, az nagyon könnyen tudja majd használni ezt a vezérlőt.

A Voumard VM 250 célközönsége elsősorban a szerszámgépgyártók, valamint a hajó és repülőgépipar, ahol nagyméretű alkatrészek precíziós köszörülésére van igény.

További információ

Tecno.Team honlapján.

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu