Új EPLAN termékekkel bővült a Rockwell Automation Encompass Program

Az EPLAN, mint globális Encompass partner az EPLAN Fluid és az EPLAN Harness proD szoftvereivel bővítette az Encompass Programot. Az EPLAN szoftvercsomag beillesztésével lehetővé vált a műszaki adatok kétirányú összehasonlítása a Rockwell Automation vezérlő rendszereivel.

A Rockwell Automation Encompass termékeket tartalmazó portfóliója az EPLAN Fluid és az EPLAN Harness proD programokkal bővült, így ezek a termékek is csatlakoztak az EPLAN már elfogadott rendszereihez (EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel és EPLAN PPE). Ez azt jelenti, hogy mára a teljes EPLAN Platform elfogadásra került. Az EPLAN 2008 óta számít a Rockwell Automation globális Encompass partnerének.

Az EPLAN Fluid a hidraulikában, pneumatikában, hűtésben és kenésben alkalmazott fluidtechnikai rendszerek áramköreinek tervezésére és automatikus dokumentálására használatos mérnöki eszköz. Az EPLAN platform a fluidspecifikus mérnöki munkát összeköti a többi műszaki szakterülettel, így különböző mérnöki feladatok hajthatók végre egymással párhuzamosan. Ez az egész tervezési folyamatot felgyorsítja – különösen más szakágakkal, pl. az elektrotechnikával kombinálva.

Az EPLAN Platform minden terméke bekerült a Rockwell Automation Encompass termék referencia programjába.

Az EPLAN Platform minden terméke bekerült a Rockwell Automation Encompass termék referencia programjába.

Az EPLAN Harness proD egy professzionális 3D eszköz, mely a mechanikus és elektronikus rendszereket összeköti egy egyszerű rendszerbe és hatékony 3D-s kábelköteg tervezést és dokumentálást tesz lehetővé. Az EPLAN Harness proD tökéletesen illeszkedik a meglévő munkafolyamatokhoz. A szoftver erőssége az automatizálási lépésekben rejlik, kezdve a huzalozási listák EPLAN platformból történő importálásától a kábelvezetésig, a dokumentáció generálásáig és a 2D-s kábel nyomvonal kialakításig. Annak köszönhetően, hogy képes összegyűjteni a mechanikailag fontos információkat a különböző MCAD és ECAD rendszerekből, az EPLAN Harness proD tökéletesen integrálható a PDM környezetekbe. Ha szükséges, a kábelkötegelés kialakítható mechanikus prototípus nélkül is. Röviden összefoglalva: a fejlesztési idő csökken, a termelékenység nő és a projekt minőség javul.

Ezek a műszaki megoldások további együttműködési lehetőségeket nyitnak meg a Rockwell Automation és az EPLAN között. Az EPLAN-nal az elektromos tervek tetszőlegesen hozhatók létre akár  adatbázis alapú, akár objektum-orientált tervezési móddal. Ezután a hardver és felirat adatok  ellenőrzése könnyedén megoldható az EPLAN Electric P8 és RSLogixTM 5000 szoftverek között az RSLogixTM Architect programon keresztül egy kétirányú szinkronizálásnak köszönhetően, mely a vezérlő rendszer és az elektromos rajzok között zajlik. A kétirányú adatszinkronizáláson túlmenően az EPLAN Pro Panel felhasználók további előnye, hogy virtuális 3D-s kapcsolószekrény elrendezési tervet hozhatnak létre az eTouch technológia segítségével, melynek műszaki adatai közvetlenül a gyártórészleghez kerülnek. Az EPLAN és a Rockwell Automation együttműködéséből egyenlő mértékben részesednek a megoldás szállítók,  rendszerintegrátorok, gép- és berendezésgyártók (OEM), valamint a tervezőirodák.

Háttér:

Az Encompass Product Partners hálózaton  keresztül az ügyfelek gyorsan elérhetik az előírásoknak leginkább megfelelő kiegészítő termékeket. Ezekkel a kulcsfontosságú komponensekkel, vagy kapcsolódási  megoldásokkal tovább bővül és erősödik a Rockwell Automation installációk köre.

forrás: MEPAX

További információ:

Az EPLAN hivatalos weblapján.

A Rockwell Automation hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]