CAM Tippek #5 – Menetfúrás, fúrás a CAM szemszögéből

Nem rég megjelent cikkünkben – problémás menetfúrás címmel – a menetfúrás forgácsolási, technológiai oldalról tapasztalható nehézségeiről írtunk. Ez az egyszerűnek tűnő művelet nemcsak a gépkezelőknek okoz gyakran problémát, hanem a megfelelő technológizálás a CAM programokban is több problémát jelent , mint azt elsőre gondolnánk. Nézzük meg, mikre érdemes figyelni CAM oldalról a fúrás, menetfúrás esetén.

A furatok kijelölése

Fúrás-1A CAM programozás oldaláról első problémás esemény ami a furatokkal kapcsolatos az a “megfelelő” furatok kijelölése. A megfelelő szó alatt itt azt értjük, hogy a lehető legkönnyebben szeretnénk kijelölni azokat a furatokat, melyek az elvégezni kívánt művelet szempontjából egy csoportba tartoznak. Például egy központfúrási művelet során egészen más szempontok alapján csoportosítunk, mint mondjuk egy készre fúrás esetén – az első esetben például egy bizonyos mérethatárba tartozó furatokat szeretnénk kijelölni, míg a másik esetben egy bizonyos átmérőjű furatokat keressük.

Problémát szokott jelenteni, ha a CAM rendszerünknek importált modellt (nem abban a tervező rendszerben készítették a modellt, mint amit a CAM rendszerünk használ) kell feldolgoznia. Ebben az esetben előfordulhat, hogy az importálás miatt a furatfelismerés nehézségekbe ütközik, különböző trükköket kell bevetnünk a sikerességhez. (Ilyen eset lehet például, ha importáláskor a furat nem egy hengerfelületből áll)

Egy másik gyakran előforduló kérés, hogy a szeretnénk furatokat kijelölni a modell színük alapján! Ez főleg abban az esetben szokott előfordulni, amikor a modell egy külső partnertől származik, és a furatok megmunkálásának típusát, minőségét különböző színekkel jelzik a modellen. Ebben az esetben hasznos segítség, ha a CAM rendszerünk képes színek alapján is kiválasztani furatokat.

Technológia választás, meghatározás

 A következő feladatot a kiválasztott furathoz tartozó megfelelő technológia megválasztása jelenti. Természetesen ez egy egyszerű furat esetén nem jelent különösebb problémát, de egy lépcsős, menetes furat esetén már az lehet. Ebben az esetben ugyanis már több fajta műveletet is el kell végeznünk ugyan azon a furaton.

Fúrás-2Ezekre az esetekre fejlesztették ki a CAM rendszerekbe a “furat varázslókat”, melyek egyrészt furatfelismerő algoritmusokkal rendelkeznek, plusz valamilyen módon és mértékben állítható technológizáló modullal. Ezen varázslók alkalmazásával jelentősen lecsökkenhet a sok és bonyolult fúrási műveleteket igénylő munkadarabok programozási ideje abban az esetben, ha a “varázsló megoldása” jól testre-szabható. Ez azért fontos, mert a furatok technológizálása a különböző cégeknél jelentősen eltérhet, így ami az egyik esetben jó, máshol már nem biztos, hogy megfelelő.

A “furat varázslók” alkalmazásának egy másik előnye, hogy a bonyolult, sok furattal rendelkező alkatrészek manuális furat technológizálása során jelentős plusz időd jelent figyelemmel kísérni, hogy az összes furat minden eleme biztosan programozásra került-e. A “varázslók”, ha technológiailag nem is, de “darabszámilag” legalább az összes  furat összes elemének megmunkálását elkészítik nekünk, maximum a technológiát és a sorrendet kell változtatnunk.

Megosztás

Kollár József

Kollár József vagyok, több mint 10 éve foglalkozom CAM rendszerek támogatásával. (SolidCAM, HSMWorks - Fusion360, PowerMILL, ArtCAM - Carveco) Korábban szerszámgyártásban dolgoztam CAM programozóként, ahol sok szakmai tapasztalatot szereztem. Cikkeimmel ezen idő alatt elsajátított tapasztalatokat és az adott CAM rendszer működési logikájának megértését szeretném átadni nektek. 

Tags:

[
    ]