Intelligens makrókkal bővült a hyperMILL

A hyperMILL továbbfejlesztette a technológiai makrókat, így azok most már a statikus megmunkálási lépéseken felül intelligens makrók tárolására is képesek. Egy intelligens makró több programozási helyzethez is tartalmaz információkat, és ezekből mindig az aktuális feladatnak megfelelő megoldást választja ki.

Automatikus szerszámkeresés az új intelligens makrókkal

Automatikus szerszámkeresés az új intelligens makrókkal

A CAM programozásban a technológiai makró hagyományosan megmunkálási lépések sorozatát jelenti, melyekhez szerszám és technológiai paraméterek társulnak. A gyakorlatban ezek a makrók lehetővé teszik akár az egy kattintással történő programozást. Ennek során az alkatrészen található minden egyes geometriához a szoftver keresi meg a megfelelő technológiai makrót egy összesített adatbázisból. Az adatbázis a hagyományosan, dirket módon programozott megmunkálási lépések elmentésével tölthető fel.

Egy makró létrehozása során a hyperMILL már képes szabályokat és logikai feltételeket is eltárolni, majd a meghíváskor ezek alapján és a geometriai adatok ismeretében hozza létre a kiválasztott megmunkálási lépést.

Például: Vegyünk egy 8 mm átmérőjű furatot, amihez eltérő furatmélység, 6 mm, 14 mm, 30 mm és 120 mm is tartozhat. Ilyen esetben a furat mélységének függvényében eltérő forgácsolási technológiára van szükség a furat kialakításához. Az új intelligens makrókkal ezek már egyetlen makróban is rögzíthetők, amihez egy egyszerű “Ha-Akkor” logikai feltételt kell hozzárendelni, ami a furat mélységét vizsgálja.

forrás: openmind-tech.com

További információ:

Az OPEN MIND Technologies AG céges weboldalán (www.mum.de).

Illetve a www.openmind-tech.com oldalon.

A hyperCAD hazai forgalmazója: www.varinex.hu

Megosztás
[
    ]