Hogyan válasszunk pályázatírót?

2014-2020-as időszakban 7.700 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás lehívására lesz lehetőség, mely 60%-át közvetlenül gazdaságfejlesztésre fogják kiosztani.

Az első pályázati felhívások 2014. január végén jelenhetnek meg, tömegével júniustól várhatóak! A vállalkozások a közösségi forrásokhoz nyilvános pályázati kiírásokon keresztül juthatnak, így az esetek többségében a cégek a pályázat megírására és lebonyolítására tanácsadó céget bíznak meg. Pályázatíró cég megbízása azért indokolt, mert az erre szakosodott cégek napi szinten figyelik az előírások, jogszabályok változását és így könnyebben kiigazodnak a pályázatok útvesztőiben!

Magyarországon jelenleg 1.000 vállalkozás kínál pályázati tanácsadást, így joggal vetődik fel a kérdés: kit bízzon meg ügyeinek vitelére?

A profi pályázatíró ismérvei:

 • Legalább 5 éves tapasztalattal rendelkezik
 • Specializálódott néhány típusú pályázatra
 • Kizárólag sikerdíjas szemlélettel dolgozik, a pályázóknak előre nem kell semmit sem fizetniük
 • Komplex szolgáltatást nyújt, a pályázat támogató döntését követően is segíti ügyfelét a teendőkben
 • Legalább 300, leinformálható referenciával rendelkezik
 • Köztartozásmentes adózó és rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik
 • Legalább 100 millió Ft saját tőkével rendelkezik

Mára elmondható, szinte az összes pályázatíró képes arra, hogy megnyerje ügyfelének a támogatást! A pályázati felhívások, a pályázati dokumentációk részletesen meghatározzák, milyen feltételek mellett lehet részt venni, milyen szempontok alapján döntenek a pályázati igényről. Azzal, hogy sikeres döntésben részesül projektünk, csak az első lépést tettük meg, a dologi munka ezt követően kezdődik!

Az elnyert pályázati összegeket döntően utófinanszírozás keretein belül tudják lehívni a nyertes pályázók, vagyis először meg kell valósítani a beruházást részben, vagy egészben, majd a szakszerűen elkészített pénzügyi elszámolás útján lehet a támogatást lehívni! A pályázók nagy többsége csak utólag szembesül ezzel és nem érti, miért csak 4-6 hónap alatt folyósították számára a támogatási összeget!

A válasz pedig nagyon egyszerű: nem a megfelelő tanácsadót bízta meg a feladat elvégzésével!

A pályázati lehetőségeket több témakörben, különféle gazdasági formák számára írják ki. Nincs két ugyanolyan pályázati felhívás, mindenhol más és más az előírás, kötelezettség.

Általánosságban elmondható, hogy egy pályázati projekt megvalósítása és fenntartása általában 5-7 éves folyamat és ez idő alatt számos kapcsolódó jogszabály, így nyomtatvány, előírás változhat, melyet követni minden pályázati kiírásnál lehetetlen. Ezt felismerve néhány cég kizárólag 4-5 pályázati kiírással foglalkozik, nyújt szakmai segítséget ügyfelének!

Prospera_kiemelt

A Prospera Europe Tanácsadó Kft. megalakulása óta arra törekszik, hogy minőségi munkájával kiérdemelje ügyfelei elismerését. Mára a Prospera szó egyet jelent a minőséggel!

Miért érdemes a Prospera Europe Kft-t választani:

 • Több mint 10 éves múlttal rendelkezik a pályázatok komplex lebonyolítás terén
 • Eszközbeszerzési, ingatlanfejlesztési, K+F pályázatokra specializálódott
 • Csak akkor tekint egy munkát elvégzettnek, ha a pályázat sikeres, nincs fix díj, kizárólag sikerdíj
 • Teljes körű pályázati, projekt menedzsment szolgáltatást nyújt ügyfeleinek
 • Több, mint 1.400 referencia, mely megtekinthető az alábbi link alatt http://www.prospera.hu/referenciak
 • Szolgáltatásait az egész ország területén igénybe lehet venni
 • Minősített adózói státusz
 • Saját tőke eléri az 500 millió Ft-ot, így a hosszútávú működés biztosított

Projektmenedzsment szolgáltatásuknak köszönhetően a támogatási összegek folyósítása 2013-ban átlagosan 39 nap volt, amely egyedülállónak mondható Magyarországon!

Rengeteg elégedett ügyfél mellett olyan forgalmazókkal dolgozik együtt, mint:

Legyen Ön is a Prospera Europe Kft. elégedett ügyfele!