Folyamatos fejlődésben a robotokkal történő megmunkálás

A robotokkal történő megmunkálásról már több alkalommal is írtunk oldalunkon. Bemutattunk robotkarral végzett habmarást, üvegszálas anyag megmunkálását kriogén robottal és egy interjú keretein belül Dr. Farkas Attilával, Flexman Robotics Kft. ügyvezetőjével is beszélgettünk a megmunkáló robotok képességeiről.

Ez egy folyamatosan fejlődő terület, aminek a legnagyobb hajtómotorja az egyre fejlettebb szabályozás és a nagyteljesítményű szoftver. A Delcam által kifejlesztett PowerMILL Robot pontosan ilyen szoftver, melynek népszerűsítésére a cég egy dedikált weboldalt is készített. Az új delcam-robotics.com fő témája a robotokkal történő megmunkálás, így a PowerMILL Robot Interface szoftver bemutatása mellett, robot alkalmazások, esettanulmányok és jelenleg is futó K&F projektek is megtekinthetők az oldalon.

delcam

Az egyik ilyen érdekes fejlesztés a Comet projekt, ami nagy mértékben szélesítheti a robotokkal történő megmunkálásban rejlő lehetőségeket. Ezt a 30 hónapos projektet az Európai Bizottság támogatja, és a kutatás részben a Delcam vezetésével zajlik. Céljuk, hogy az ipari robotokkal történő forgácsolás jelenlegi korlátaira, például az abszolút pozicionálási pontosság növelésére megoldást találjanak.

forrás: mmsonline.com

További információ:

A delcam-robotics.com weboldalon.

A Comet projekt hivatalos weblapján.