Életkép egy Trabant-gyárból – gyártási folyamatok videó

Az alábbi videó ugyan már többször is bejárta az internetet, de még mindig akadnak olyanok, akiket valahogy elkerült. Egy ilyen gyöngyszemet pedig kár lenne kihagynia bárkinek.

A most következő háromperces zenés összeállítás egy Trabant születését követi nyomon, bemutatva az akkori gyártási folyamatot. A videóhoz semmilyen kommentár vagy forrás sem tartozik, így a hitelességéről nem sokat tudunk mondani, a hangulat viszont nagyszerűen átjön. A videó kapcsán felmerülő első kérdés általában az, hogy “akkor a trabant tényleg papírból készült?”, amire a válasz az, hogy nem. A gyártási folyamat során látható szálas anyag egy hőre keményedő polimer, vagy más néven duroplaszt, ammi abban az időben nagy népszerűségnek örvendett. Ebből az anyagból pedig kizárólag a külső borítás készült, amit fém vázszerkezetre rögzítettek, így papírt még nyomokban sem tartalmaz a konstrukció.

Aki pedig szeretné átlátni az elmúlt néhány évtized technológiai fejlődését, annak összehasonlításként ajánljuk a Tesla Model S promo videóját.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]