Edgecam 2014 R1 – A Workflow még gyorsabb

Az Edgecam korszakalkotó Workflow eszközei az új verzióban még gyorsabbá váltak. A Workflow már jól ismert arról, hogy lehetővé teszi a CAD/CAM mérnökök számára a szerszámpályák másodpercek alatt történő alkalmazását, és most, a felhasználói visszajelzések alapján számos új fejlesztés került bele az új verzióba, az Edgecam 2014 R1-be, legfőképpen az alkatrész beállítás, valamint az előgyártmány- és készülékkezelés területeken, amelyek tovább fokozzák a programozási folyamat kontrollálhatóságát és még nagyobb időmegtakarítást eredményeznek.

edgecam2014_1A Workflow-t kimondottan forgácsoló cégek számára tervezték, hogy csökkenthessék költségeiket, javíthassák a minőséget és rövidebb gyártási időket érjenek el az Edgecam felgyorsított szerszámpálya technológiájának alkalmazása által.

Az új Alaksajátosság megmunkálása utasítás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy interaktív módon kiválaszthassák az alkatrész alaksajátosságait, amelyeket szeretnének megmunkálni. A felhasználó választhat csak nagyolást, vagy simítást, vagy nagyolást és simítást, ami azt jelenti, hogy teljes kontrollja van a megmunkálás sorrendje felett, anélkül, hogy el kellene fogadni a teljesen automatizált programozási folyamatot.

A Készülékkezelőben megjelentek a marási és esztergálási környezetben is alkalmazható tokmányok és szorítópatronok. Egy további időmegtakarító fejlesztés, hogy a készülékkezelő az alkatrész mérete alapján automatikusan szűr az alkalmazható és a nem alkalmazható készülékekre, és egy előnézeti képet biztosít a dinamikus elhelyezéshez, mielőtt pozícionálná a készüléket az alkatrészhez képest.

Számos megmunkálási fejlesztés is bekerült az Edgecam 2014 R1 verzióba, mint például az új Élletörő ciklus, amely egy korszerű megoldás a 2D és 3D modellek megmunkálására. Az élek automatikus sorjázására szolgáló opció segítségével nem szükséges a geometriák előkészítése, ami szintén jelentő idő megtakarítást eredményez. Az új ciklus a szerszámsugár korrekció alkalmazását éppúgy támogatja, mint a 3D élletörést.

3D sugárkorrekció kiadásának támogatása: A felületmegmunkáló ciklusokhoz egy új opció került hozzáadásra, amely lehetőséget nyújt a szerszámkopás korrekciózására a 3D-s megmunkáló szerszámpályákon. Ez nagyobb pontosságot és kontrollt tesz lehetővé az szigorú tűrésű alkatrészek forgácsolásakor.

edgecam2014_3Az Edgecam egyszerűbb kezelhetősége érdekében történt további fejlesztések olyan újdonságokat tartalmaznak, mint az új megjelenésű koordináta tengelymutató szimbólum, amely színkódokkal jelöli forgástengelyeket és a tengelyek címkéjét is tartalmazza. Továbbá a 2013 R1 verzióban bevezetett aktív párbeszédablak súgóképek a nagyoló és simító esztergáló ciklusokban is elérhetőek, könnyebben kezelhetőséget nyújtva az új, vagy kevésbé gyakorlott felhasználók számára.

Az Edgecam 2014 R1 verzióba bevezetésre került egy új, interaktív szerkesztő eszköz az alapértelmezett párbeszédablakok módosításához. Az alapértelmezett felület maszkolási lehetősége biztosítja a felhasználók számára, hogy kiválasszák, melyik módosító paramétert akarják megjeleníteni, így létrehozhatnak olyan utasítás párbeszédablakokat, amelyek megfelelnek az általuk preferált megmunkálási eljárásoknak.

Az Edgecam bizonyos részei a 2014 R1 verzióban már mobil eszközön is elérhetőek. Az új automatikusan frissülő munkajelentéseket (Live Job Reports) arra tervezték, hogy kis cégek számára is egyszerűen és gyorsan használható legyen, ugyanakkor rendkívül erőteljes a haladószintű felhasználók számára, akik testre szeretnék azt szabni. Ugyanazt a teljesítményt nyújtja a kisebb és az egészen nagy adatbázisok esetében is, könnyen kezelve akár több ezer szerszámot és szerszámkészletet is. Mivel ez a funkció egy weboldalon keresztül érhető el, ezáltal a kliens eszköz lehet PC, illetve akár tablet, vagy okostelefon is, lehetővé téve a munkajelentésekhez történő hozzáférést az üzemben, nyomtatás nélkül.

A Testmodellező funkcionalitásának új eleme felismeri a lekerítési sugarakat az importált testmodelleken és lehetővé teszi azok módosítását. Ez az új „Lekerekítési sugár felismerés és szerkesztés importált modelleken” támogatja a felhasználókat a CAD modellek gyártásra történő előkészítésében.

A Testmodellező további fejlesztései tartalmazzák a továbbfejlesztett átvezetett kihúzás és kihúzás átmenettel parancsok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a különböző alakú keresztmetszetek átmenettel történő összekötését és vezetőgörbék definiálását.

További információ

Az Edgecam magyar nyelvű oldalán.

Megosztás
[
    ]