A Stratasys is beszáll a fémnyomtatásba?

A 2012-es Euromold kiállításon a Stratasys még éppen az Objettel való összeolvadás lezárása előtt állt pár héttel. Azóta a folyamat lezárult, és David Reis ügyvezető nyilatkozata alapján az egyesített cég már látható sikereket könyvelhet el magának, derült ki decemberben, az Euromold 2013 során. Az összeolvadás a vártnál gyorsabban megtörtént, beleértve a több mint 100 partner és 600 viszonteladó keresztképzését.

Reis ezenfelül egy másik sikeres felvásárlásról is megemlékezett: A cég 2013. augusztusában olvasztotta be a Makerbot vállalkozást, amely 2009-es alapítása óta az asztali 3D nyomtatók legnagyobb gyártójává vált.

Jonathan Cobb az Euromold 2013 során (Fotó: etmm-online.com, Schulz)

Jonathan Cobb az Euromold 2013 során (Fotó: etmm-online.com, Schulz)

“A stratégiánk egy részét képezi, hogy az asztali 3D nyomtatók piacát is vezessük, és organikus módon, valamint felvásárlásokon keresztül is folyamatosan növekedjünk.” – mondta Reis az Euromoldon tartott sajtótájékoztató során.

Ezt Jonathan Cobb, a vállalati marketing ügyvezető alelnöke a következőkkel egészítette ki: “A bevételeink kilenc-tíz százalékát fordítjuk kutatás és fejlesztésre, és jelenleg olyan pozícióban vagyunk, ami lehetőséget ad további felvásárlásokra. A növekedésünk kettős: organikus és inorganikus is egyszerre. Nincs olyan technológia vagy alapanyag, ami elérhetetlen lenne számunkra.”

Ugyan a sajtótájékoztatón Cobb nem volt hajlandó konkrétan részletezni, hogy milyen terveik vannak a 3D fémnyomtatást illetően, de a Bloombergnek adott interjújában Scott Crump, a Stratasys elnöke megerősítette, hogy a cégnél fut egy additív fémnyomtatással foglalkozó organikus projekt.

forrás: etmm-online.com